Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η σκυτάλη της Εξουσίας παραδόθηκε…

ΧΑΘΗΚΕ Η ΣΚΥΤΑΛΗ στη ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
ανάμεσα στις 2 Κυβερνήσεις Ν.Δ. προς ΠΑΣΟΚ !!!

… όμως η σκυτάλη της Εξουσίας δεν παραλήφθηκε ακόμη!!!

s2

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Όμως οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας ανήκουν στην Αφρο-Ασία. ‘Ετσι η ουσιαστική παράδοση και παραλαβή, δηλαδή το «δούναι και λαβείν» της Εξουσίας, που μόλις άρχισε φέρνει τα πρώτα «γκρίζα σύννεφα» στον Ελληνικό ορίζοντα, από την ανάληψη της Αρχής από τη Νέα Κυβέρνηση.

ΑΟι πρώτες μέρες της εναλλαγής και παράδοσης των 2 Κυβερνήσεων, της παλιάς που στηριζόταν από τη Ν.Δ. και της νέας που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, έχουν «φαγωθεί» προκειμένου να βρεθεί λογαριασμός και να μπει τάξη στους διάφορους λογαριασμούς και στην αταξία, που βασίλευαν αλλά και εξακολουθούν να βασιλεύουν, αν όχι να επιτείνονται, στα «Δημοσιονομικά τεφτέρια» της Χώρας και σε εκείνα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στους Δημόσιους ή και τους Ιδιωτικούς Οργανισμούς του Τόπου.

σ4Έτσι μετά την περιπέτεια που όλοι έμαθαν ότι είχαν οι σχέσεις μας και οι δοσοληψίες μας με τις Βρυξέλλες στο Λουξεμβούργο, ήρθε η ώρα των διαφόρων περιπετειών, που από δω και πέρα θα επικρατήσουν στην Ελληνική Επικράτεια στον Τομέα της Εργασίας.

«Καμιά ανανέωση δεν θα γίνει για όσους υπηρετούν μέσω stage, ενώ θα επανεξεταστούν και όσες προσλήψεις έγιναν κατά την α3προεκλογική περίοδο, και εφόσον κριθούν παράτυπες θα ακυρωθούν. Η απόφασή μας είναι ότι δεν θα υπάρχουν stage στο Δημόσιο» επεσήμανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ συνέχισε καταγγέλλοντας ότι «μέσα από τα Βουλευτικά και τα Κομματικά γραφεία γινόντουσαν οι προσλήψεις».
Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα εναλλακτικό μέτρο για όσους βρισκόντουσαν στα stage ή είναι συμβασιούχοι Δημοσίου, με εξαίρεση ίσως κάποια μοριοδότηση κάποιων εξ’ αυτών.

Εξάλλου, ο Γ. Ραγκούσης σε σχέση με το Πρόγραμμα Ανέργων σε Δήμους εξάγγειλε το τέλος του, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε ακόμη 20.000 ομήρους». s3

Με αυτόν τον τρόπο σήμανε το τέλος εποχής για τις συμφωνίες που πριν από τις Εκλογές είχαν γίνει μεταξύ της Ένωσης των Δήμων και των Κοινοτήτων της Χώρας (ΚΕΔΚΕ) και του ΟΑΕΔ.οαεδ

Σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μια σχέση μόνιμης εργασίας και όχι η δημιουργία νέων γενιών συμβασιούχων.

Μετά όλα όσα πιο πάνω αναφέρθηκαν το ερώτημα που πλανάται πάνω από το κεφάλι της Κυβέρνησης και της Χώρας είναι : τι πρόκειται να πράξει σε σχέση με όσους κόπηκαν από τα stage ή θα πάψουν να είναι συμβασιούχοι του Δημοσίου ή τι θα γίνει με τις προσλήψεις στους Δήμους, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο μέσα από παρόμοια Προγράμματα.st

Εν τω μεταξύ οι τριβές και συγκρούσεις ανάμεσα στους Υπουργούς (Λομβέρδος contra Ραγκούσης) για την περίπτωση των stage και την επικοινωνιακή διαχείρισή τους, που επικοινωνιακά έβλαψε την Κυβέρνηση, εξανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει εκτάκτως άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο και να ζητήσει αλληλεγγύη και συνεργασία ανάμεσα στα μέλη ολόκληρης της Α2Κυβέρνησης, τα οποία τόσο στο ως άνω θέμα, όσο και γύρω από το θέμα των αρμοδιοτήτων τους και τη στελέχωση των τομέων ευθύνης τους, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα εξαιτίας της καθυστέρησης λήψεων αποφάσεων στα πιο πάνω θέματα, τα οποία συνολικά παρεμποδίζουν τους Κυβερνητικούς παράγοντες στο να παίρνουν αποφάσεις και συνεπώς στο να παραλάβουν την ΣΚΥΤΑΛΗ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια αυτού του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου μεταξύ των άλλων είπε :

άνεργοι«Προχωράμε με καταλυτικό τρόπο στις αλλαγές που επιδιώκουμε χωρίς να δεσμευόμαστε από λογικές και επιλογές του παρελθόντος. Συνδυάζουμε την διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με τις μεγάλες τομές και αλλαγές με τις οποίες πήραμε εντολή από τον Ελληνικό Λαό, μέσα από συλλογική λειτουργία, διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση. Προωθούμε το έργο μας με συνέπεια και στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας στους χρόνους που έχουμε θέσει για την Κοινωνία, το Κράτος και την Οικονομία».

Και συνέχισε ζητώντας σε όλους να εργαστούν σε πνεύμα συνεργασίας, συνεννόησης και αλληλεγγύης, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις περί έλλειψης συντονισμένου σχεδίου δράσης στην άσκηση της Κυβερνητικής Πολιτικής, όπως s6συμβαίνει με την περίπτωση των απασχολουμένων σε προγράμματα stage.

Όμως οι Πολιτικοί παρατηρητές, που παρακολουθούν – λίγο έκπληκτοι – όσα γίνονται, σχολιάζουν για πολλά από τα πιο πάνω …..ότι αν και η ΣΚΥΤΑΛΗ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ έχει παραδοθεί από την παλιά Κυβέρνηση εδώ και κάποιες μέρες… δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τη Νέα Κυβέρνηση !!!ελβέριος

Advertisements