Ο Ταραξίας των Βαλκανίων στην Αυστραλία – και τα …τρελά όνειρά του.


…και τις εκκλήσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής.

Gruevski

Ο γνωστός Ταραξίας των Βαλκανίων Νικολά Γκρουέφσκι σε ταξίδι του στην Αυστραλία απευθυνόμενος στους ομοεθνείς του, έλεγε ότι «στην Αυστραλία οι Μακεδόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί. Μακεδόνες του Αιγαίου, της Βαρδαρίας και του Πιρίν». Και μετά συμπληρώνοντας κατέληγε με ιλαροτραγική κορώνα «συμπατριώτες αυτό δε συμβαίνει στη μητρική σας9376 χώρα», για να προσθέσει καταληκτικά «δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε Μακεδόνες του Αιγαίου, της Βαρδαρίας και του Πιρίν, είμαστε όλοι Μακεδόνες». Και έτσι μας στέλνει και προς όλες τις κατευθύνεις ένα νέο αλυτρωτικό μήνυμα που υπογράμμιζε ότι το βαθιά ριζωμένο όνειρό του είναι η κάθοδός του – τάχα ως μη Αλέξανδρος ο Κατακτητής?! στη Μακεδονία του Αιγαίου, την οποία αισθάνεται ότι του κατέκλεψαν οι βάρβαροι του Νότου.

ΓΑΜΩΤΑΣΚΟΠΙΑ

Οι δηλώσει αυτές του Γκρουέφσκι έγιναν δύο μέρες μετά την έκκληση του αναπληρωτή kyroΥπουργού  της Ελλάδος να εγκαταληφθεί η εθνικιστική του πορεία από την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, προκειμένου να αναθερμανθούν οι σχέσεις Ελλάδας με τη γειτονική χώρα. Έγιναν επίσης ένα μόλις 24ωρο μετά τις δηλώσεις Γκλιγκόροφ σύμφωνα με τις οποίες οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, αφού εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα και ότι σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν και λέγονται αυτή τη στιγμή στη χώρα του.

vardaskaΠαρόλα αυτά ο Γκρουέφσκι συνεχίζει απτόητος και δε φαίνεται διαθετημένος να κάνει σοβαρές κινήσεις στο πλαίσιο των 67429-Macedonia_FLAGδιαπραγματεύσεων «το θέμα της ονομασίας της χώρας μας θα επιλυθεί κατά τρόπο που … δε θα βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα και δε θα μειώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια μας. Ούτε θα υποβαθμίσει τη γλώσσα μας και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση», είπε ο Γκρουέφσκι και υπογράμμισε «μας έχουν επιβληθεί πολλοί εκβιασμοί αλλά δεν υποκύπτουμε».

ελβέριος

Advertisements