Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

χΜετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκική Πολιτική σκηνή, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία επιδιώκει την τ7οικοδόμηση μίας φυσιογνωμίας δια την Πολιτική της, που να της εξασφαλίζει προνομιούχο θέση, σε κάποια «Οθωμανικά Βαλκάνια», ρόλο στον Καύκασο και την Υπερ – Καυκασία και τις περιοχές των Τουρκογενών και Μουσουλμανικών περιοχών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μέχρι τα ενδότερα της Κίνας και λόγο και ρόλο στις περιοχές των Μουσουλμανικών πληθυσμών, που βρίσκονται στα Νότια προς αυτήν και εκτείνονται στα γειτονικά Κράτη Συρία, Ιράκ, Ιράν, Μέση Ανατολή και όλες τις εκτεινόμενες περιοχές Αραβο – Μουσουλμανικών Πληθυσμών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιθυμώντας να συγκεκριμενοποιήσει την Τουρκική Πολιτική, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία είναι και με τη Δύση και με το Ισλάμ.

ερντογανΓια αυτό επανερχόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τεχεράνη ξεκαθάριζε, πως αυτό δεν αποτελεί ένδειξη αλλαγής της Εξωτερικής Πολιτικής της Χώρας, ούτε απομάκρυνση από τη Δύση, όμως αποτελεί τη θέληση της Τουρκίας να έχει λόγο και ρόλο στις γειτονικές περιοχές, όπου Μουσουλμανικοί και Τουρκογενείς πληθυσμοί ζουν και δημιουργούν στο σημερινό κόσμο.

Ο Ρετζίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε για λογαριασμό της Τουρκίας «η Εξ. Πολιτική της Τουρκίας δεν αλλάζει πορεία και ομαλοποιείται όταν πρόκειται για γειτονικές χώρες».

Και συνέχισε «γιατί τάχα πρέπει να γυρίσουμε τις πλάτες μας σε άλλες Λεωφόρους. Η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στους τ8Ευρωπαϊκούς δεσμούς και παράλληλα αποτελεί μέλος της Ισλαμικής Συνόδου, του μεγαλύτερου Ισλαμικού Οργανισμού».

Και κατέληξε « τα Κράτη που επικρίνουν το Ιράν έχουν τα ίδια πυρηνικά όπλα. Θέλουμε να τα περιορίσουμε (τα πυρηνικά όπλα) όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο».

Cleaning Attila-PIN col-filtered

Οι πολιτικοί παρατηρητές που παρακολουθούν την πορεία των σχέσεων της Τουρκίας με τον άλλο κόσμο, τόνισαν άλλη μια φορά ότι η σημερινή Μεγαλο Ιδεατική και Ιμπεριαλιστική Πολιτική της Τουρκίας βασίζεται και υπολογίζει ότι στα Μεγάλα Διεθνή Κέντρα η Τουρκία υπολογίζεται σαν μια σημαντική δύναμη, η οποία πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά, ανεξάρτητα από το ότι ο εγγενής Τουρκικός Επεκτατισμός και η Επιθετικότητα – κύριο χαρακτηριστικό της Ασιατικής της προέλευσης – δεν θα της επιτρέψει τελικά να ενσωματωθεί στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ούτε να αφομειωθεί από την Ε.Ε., μετά της οποίας βρίσκεται σε διαδικασία σύνδεσης.

ελβέριος

Advertisements