ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗΗΘΙΚΗ

Παρά το γεγονός ότι δεν επισημαίνεται, εντούτοις, ένα υπόγειο ρεύμα διαπερνά την αντιπαράθεση Μπακογιάννη/Μητσοτάκη/ Κούβελου και Σαμαρά.ΜΣ

Το ρεύμα αυτό εμπεριέχει την ηθική διάσταση που πρέπει να χαρακτηρίζει την Πολιτική και τους Πολιτικούς και την οποία βεβαίως το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας την έχει ρίξει στα «Τάρταρα».

Είναι εμφανές όμως αυτό αν παρακολουθήσουμε τις αντιπαραθέσεις στα περιβόητα «τηλεοπτικά παράθυρα» των Ηρακλέων των 2ΜΣδύο Μονομάχων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της κας Μπακογιάννη/Μητσοτάκη/Κούβελου και του κ. Σαμαρά.

ΜΗΤΟι υποστηρικτές της κας Μπακογιάννη διακηρύσσουν ότι επιθυμούν να εκλέξουν αυριανή Πρωθυπουργό. Άποψη που παραπέμπει στην εκλογή του πατέρα της την 1η Σεπτεμβρίου 1984, από τα στελέχη του Κόμματος, τα οποία διψούσαν για εξουσία, και για αυτό κατέφυγαν σ’ αυτόν ως τον «Αντι- Ανδρέα».Α

Ιδεολογίες, προγράμματα, προέλευση, ιστορία του αρχηγού τους δεν τους ενδιέφεραν.

Απλά τους ενδιέφερε η εξουσία, ο «λουφές» που λέει ο Λαός απλουστευτικά.

Και είναι γνωστές οι μέθοδοι «Μαφίας» που χρησιμοποιήθηκαν το βρώμικο ’89 , προκειμένου ο κ. Κ. Μητσοτάκης να γίνει… επιτέλους Πρωθυπουργός, μετά από 50ετή Πολιτική παρουσία.

Το ίδιο συμβαίνει με όσους και σήμερα – κατά τεκμήριο στελέχη – επιθυμούν να επιβούν και πάλι της εξουσίας.

ΓΑΔηλαδή ηθική του αποτελέσματος. Έτσι τάσσονται με την κα Μπακογιάννη την οποία θεωρούν ότι θα λειτουργήσει ως «Αντι – Γιώργος Παπανδρέου».

Χωρίς να εκτιμούμαι ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επιδιώξει την κατάληψη της εξουσίας, άλλωστε τι νόημα θα είχε η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος του, πιστεύουμε ότι η πρότασή του για ένα κόμμα με ιδεολογικό προσανατολισμό, κατ’αρχήν, και ύστερα επιδίωξη για επάνοδο στην εξουσία, εμπεριέχει ένα «άρωμα» πολιτικής ηθικής, τόσο απαραίτητο στην πολιτική μας κονίστρα, η οποία πάσχει από μαρασμό και αρρωστημένο αμοραλισμό.

Οι σκέψεις αυτές είναι σκέψεις ενός πολίτη, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Ν.Δ. βεβαίως.

Αριστείδης Δ. Πάνος

Advertisements