Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ…

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στην ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ

…. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την περασμένη Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 οι Εσωκομματικές Εκλογές της Ν.Δ. συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων. Οι λόγοι ήταν πολλοί.

Όμως δε συμφωνώ – όπως το ήθελαν ορισμένα «μαγειρεία» – ότι εκ των προτέρω το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο και θα’ταν «ΝΤΟΡΑ».

Συνεπώς, η έκπληξη δεν ήρθε από την τελική εκλογή του ΑΝΤΩΝΗ, ήρθε από τον αριθμό όσων προσήλθαν να ψηφίσουν.

Ήταν πράγματι εντυπωσιακός!

Εντυπωσιακό ήταν και η διαφορά ανάμεσα στους υποψηφίους – εκεί που τα gallop μίλαγαν για derby, η διαφορά ήταν μεγαλύτερη από 10% ανάμεσα στον Αντώνη από την Ντόρα.

Τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (στο 94,7% του συνόλου των Εκλογικών Τμημάτων ή διαφορετικά στα 1.648 τα 1.557 Εκλογικά Τμήματα), που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, λένε ότι συνολικά ψήφισαν 747.107 άτομα, εκ των οποίων το 50,3% ή διαφορετικά τα 370.995 άτομα στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά, τα 290.107 ή ποσοστό 39,34% την Ντόρα Μπακογιάννη και τα 76.276 άτομα ή ποσοστό 10,34% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τα γενικότερα συμπεράσματα από τις Εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν σε ένα άλλο σημείωμα. Όμως υποκύπτοντας στον πειρασμό θα πούμε από αυτή τη στιγμή, πως η μεγαλύτερη νίκη των απλών ψηφοφόρων σημειώθηκε κατά των πολυποίκιλων μηχανισμών – ο επιφανέστερος των οποίων είναι οι λογιών – λογιών «γκαλοπατζήδες» – που βρήκαν το «Βατερλώ» τους.

Για άλλη μια φορά ο απλός ενεργός πολίτης ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ!

Advertisements