Δε θα «χρεοκοπήσετε»…

ΤΟ BRA DE FER COMMISSION – ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΗΡΕ ΤΕΛΟΣ

…αλλά πάρτε όσα μέτρα ζητάμε

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Το “μαστίγιο και καρότο”, που μεταχειρίστηκε στην περίπτωση της Ελλάδος η Οικονομική Ηγεσία της Ευρώπης, δείχνει – προς το παρόν – να σταματά. Η χθεσινή απόφαση της Commission αυτό λέει.
Όμως όλα αυτά για να «γαληνέψει» τώρα η ατμόσφαιρα και μετά βλέπουμε.

Έτσι η πρέσα, που δούλεψε στις Βρυξέλλες μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή «ομπρέλα», που μαλάκωσε τα «πολύμορφα και πολυειδή κοράκια» του διεθνούς καπιταλισμού κατά της Ελληνικής Οικονομίας, χρειάστηκε να δουλέψει από πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 μέχρι και σήμερα για να ισορροπήσουν τα πράγματα εκεί, που μόλις χθες είχαν φτάσει. Σε άκρα σύνοψη είναι:

1. Το σχέδιο Προϋπολογισμού του 2010.
2. Υποσχέσεις υποβολής σχεδίων μεταρρυθμίσεων μέχρι Φεβρουαρίου.
3. Συμμόρφωση προς τις νέες επιθυμίες των Βρυξελλών, όπως αυτές θα προκύπτουν μετά τις επιθεωρήσεις (τριμηνιαίες), στις οποίες θα υποβάλλεται η Ελληνική Οικονομία σταθερά μέχρι νεότερης απόφασης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά το πέρας των εργασιών των Υπουργών της Ευρωζώνης, ο Προεδρεύων και Πρωθυπουργός του Λουξεβούργου Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, διέψευσε μεν όλες τις φήμες ότι κινδυνεύει η Ελληνική Οικονομία από χρεοκοπία, όμως τόσο ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, όσο και ο Χοακίν Αλμούνια τόνισαν ότι «χρειάζονται πρόσθετα μέτρα και ενδεχομένως συμπληρωματικός Προϋπολογισμός».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο τα μέτρα είναι:

1. Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που να περιλαμβάνει κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ενδεχομένως και κατάρτιση ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

2. Φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
3. Μεταρρυθμίσεις δημοσίων δαπανών και στον ασφαλιστικό τομέα.
4. Βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
5. Βελτίωση της λειτουργίας της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Μετά τα πιο πάνω πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούσαν, ότι η περίοδος στην οποία εισερχόμεθα πλέον θα είναι ίσως περίοδος συμπληρωματικών πιέσεων, όμως θα πάψουν οι ασφυκτικές – όπως μέχρι τώρα – πιέσεις και εκβιασμοί, μέχρι την είσοδο στη νέα φάση εκτελέσεως των υποσχέσεων της Νέας Κυβέρνησης.

Προς το παρόν λοιπόν ΓΑΛΗΝΗ!!!

Advertisements