Η Κυβέρνηση ζητά συνενοχή και συμμετοχή….

O ΠΡΟΛΟΓΟΣ όλων των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ :

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ?

…. ή προσφέρει συμμετοχή χωρίς συνενοχή???

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης αποτελεί πλέον να ξεκινά την εκκίνηση και σταδιοδρόμηση των νέων Πολιτικών – με ένα …. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ή επίφαση Εθνικού Διαλόγου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναμένεται το «στήσιμο» … Εθνικών Διαλόγων πριν από το ξεκίνημα Νομοσχεδίων ή άλλων Νομοθετικών και Διοικητικών πρωτοβουλιών, που θα ξεκινούν νέες Πολιτικές.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να τονίσει “θέλουμε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις με τη μεγίστη δυνατή συναίνεση”. Μπράβο!! Και για αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχε ήδη διαδοχικές συναντήσεις με τους Υπ. Οικονομικών, Οικονομίας, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Υγείας, Ασφάλειας, Εσωτερικών και Παιδείας, προκειμένου μετά ταύτα σε ειδική τελετή να κηρύξει την έναρξη των «Εθνικών Διαλόγων, για τους οποίους θα καλέσει τις Πολιτικές και Κοινωνικές Δυνάμεις και εκπροσωπήσεις να συμμετάσχουν σ’ αυτούς «προκειμένου να καλυτερέψουν και να βελτιώσουν χωρίς να αλλάξουν και να ανατρέψουν τις Κυβερνητικές Πολιτικές». Δυο φορές μπράβο!!! Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα.

Για την πιο πάνω πρωτοβουλία της Κυβέρνησης οι Πολιτικοί Παρατηρητές σχολίαζαν ότι όπως είναι φυσικό πολλοί θα απαντήσουν ότι «η Κυβέρνηση αναζητά συνενοχή και όχι συμμετοχή στην Πολιτική» και ίσως μερικοί άλλοι αποκριθούν τότε ΟΧΙ, εκτός αν στην πράξη αποδείξει ότι αυτούς που θα συμμετέχουν τους θέλει «συμμέτοχους και όχι συνένοχους» τότε ΝΑΙ.!