Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ….

SOS : Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ?

…. ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (9-12-2009 ημέρα Τετάρτη) με δραματική παρέμβαση για την Οικονομία, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε προαναγγελία νέων «σκληρών μέτρων» για την αντιμετώπιση του Δημόσιου ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας.

Αφού καταλόγισε βαριές ευθύνες στις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει η Χώρα λέγοντας «οι εγκληματικές πολιτικές της Ν.Δ. μας έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή δύσκολη θέση. Η Ν.Δ. εξέθεσε την Ελλάδα και την παρέδωσε με μειωμένη Εθνική Κυριαρχία».
‘Ανοιξε μια νέα Πολιτική περίοδο για τη Χώρα, γνωστοποιώντας ουσιαστικά την πρόθεση της Κυβέρνησης από την προσεχή εβδομάδα – στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Οικονομία και τα λοιπά ανοιχτά μέτωπα της Χώρας – να περάσει σε Πολιτικές, που εμπερικλείουν σκληρά μέτρα λιτότητας και περιορισμών για τα οποία ουσιαστικά ζητά συναίνεση και συνέργεια από φίλους και εχθρούς, ενόψει της μεγάλης Εθνικής ανάγκης, για την αποφυγή και απόκρουση απειλών, που προχωρούν στην υπονόμευση – όπως είπε – της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Σε όσα χθες απηύθυνε ο Πρωθυπουργός εμπερικλείεται ένα πελώριο SOS για το Δημοσιονομικό αδιέξοδο της Χώρας, που σύμφωνα, με όσα είπε, απειλεί την Εθνική μας Κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974.

Οι πολιτικοί παρατηρητές μάλιστα αναμένουν επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να προτείνει συνάντηση των «Πολιτικών Αρχηγών», με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την καταπολέμηση διαφόρων άλλων «ασθενειών» του Δημόσιου βίου μας, του οποίου το «φάρμακο» σε πρώτο στάδιο βρίσκει ότι θα πρέπει να είναι Διάλογοι διαφόρων βαθμίδων και τύπων με τις Πολιτικές, Οικονομικές, Κοινωνικές Ηγεσίες του τόπου. (ίδε προηγούμενες αναρτήσεις μας).

Στην πιο πάνω Δημόσια έκκληση του Πρωθυπουργού – που σε ανοιχτό Υπουργικό Συμβούλιο απήυθυνε προς όλους – απάντησε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – και άλλοι Πολιτικοί Αρχηγοί – κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για «τις παλινωδίες της Κυβέρνησής του και του ιδίου» και προσθέτοντας επί λέξει «καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Πρωθυπουργού να αποδεσμευτεί από τις Προεκλογικές του υποσχέσεις τώρα που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα. Εκείνο όμως που η κρισιμότητα των καταστάσεων δεν επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της Χώρας, είναι να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και αστήριχτες επιθέσεις σε βάρος των Κυβερνήσεων της Ν.Δ., αντί να σπεύδει ο ίδιος να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να βγει η Χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα από την Κρίση».

Και συνέχισε ως εξής «θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να βγει η Χώρα από την Κρίση. Αλλά δεν μπορούν να συνεχιστούν οι παλινωδίες της Κυβέρνησης» και έκλεισε λέγοντας «ως προς τις αστειότητες περί απειλών κατά της Εθνικής μας Κυριαρχίας, ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις αποδυναμώνουν και τραυματίζουν τις θέσεις της Χώρας σε όλα τα ανοιχτά μας μέτωπα».

Πολιτικοί παρατηρητές που σχολίαζαν την Πρωθυπουργική παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως και τα σχόλια των Αρχηγών των Κομμάτων, έλεγαν ότι αυτή πράγματι συνιστά Δραματική Στροφή του Πρωθυπουργού για νέα σκληρά μέτρα – που κινούνται πέραν των Προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων και προς την αντίθετη προς αυτές κατευθύνσεις – αλλά αποτελούν «σκληρή προσγείωση» στην ανώμαλη πραγματικότητα, που σήμερα καλείται να βιώσει η Χώρα – που βρίσκεται στην «ΕΝΤΑΤΙΚΗ», όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχεται .

Όμως οι πολιτικοί παρατηρητές προχωρούσαν παραπέρα τονίζοντας ιδιαίτερα «ότι τόσο οι Ευρωπαϊκοί κύκλοι, που κυριαρχούν στις Αγορές – που πολλές φορές αυθαίρετα και κατ’ αρέσκειά τους ανεβοκατεβάζουν τις οικονομικές εκτιμήσεις για την πορεία των Ευρωπαϊκών Αγορών και της Ελλάδας – όσο και οι Κεφαλαιοκρατικοί κύκλοι της Ελλάδας πράγματι στην παρούσα περίοδο μεταχειρίζονται την Οικονομική κατάσταση, σαν πίεση, προκειμένου να επιβάλλουν σε θέματα Εθνικού χαρακτήρα π.χ. Σκοπίων και Τουρκίας, τη δική τους Πολιτική γραμμή και επιχειρούν να κάμψουν τις Πολιτικές αντιρρήσεις της Χώρας σε Εθνικού χαρακτήρα ζητήματα».

Όλα αυτά δε ανεξάρτητα από τις ευθύνες των Κυβερνώντων στα αντίστοιχα θέματα, οι οποίες είναι μεγάλες, δεδομένου ότι στο παρελθόν δεν ήταν οι θέσεις που έπαιρναν οι καλύτερες δυνατές.

Οπωσδήποτε – οι πολιτικοί παρατηρητές κλείνοντας – παρατηρούσαν ότι ο αμέσως προσεχής χρόνος μέχρι το τέλος της παρούσης περιόδου 2009 και αρχής 2010 θα αποτελεί και χρόνο δοκιμασίας, από τον οποίο θα εξαρτηθεί λήψη μέτρων τέτοιου χαρακτήρα ώστε να μπορεί να κριθεί το σύνολο της Διακυβέρνησης από την παρούσα Κυβέρνηση στην αρχή του επόμενου χρόνου, εντός του οποίου θα κριθεί ακόμη και εκείνο το οποίο κάποιοι κύκλοι του εσωτερικού και του εξωτερικού προωθούν και είναι : «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».

Advertisements