Βέβηλοι και τυμβωρύχοι κατά «του σώματος»…

ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ του ΤΑΣΣΟΥ…

…ζηλωτές και θεματοφύλακες υπέρ «του πνεύματος»

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Άγνωστοι τυμβωρύχοι σύλησαν χθες το πρωί (11 Δεκεμβρίου 20009), τον τάφο του τ. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του. Μία μέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του, η μακάβρια πράξη προκάλεσε σοκ στην οικογένεια του πολιτικού, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό και την κυπριακή κοινωνία. «Όπου κι αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η οικογένεια, πράγμα που συνυπέγραψαν και οι ευάριθμοι ζηλωτές και θεματοφύλακες του πνεύματος του τ. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για «ανοσιούργημα» μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Συγκλονισμένοι δήλωσαν και οι αρχηγοί των κυπριακών κομμάτων, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έκανε λόγο για προβοκάτσια και ενέργεια, που προκαλεί αποτροπιασμό και αναστάτωση και «πλήττει την ενότητα του λαού μας». Δηλώσεις έκαναν και Έλληνες πολιτικοί Ηγέτες.


Πολιτικοί παρατηρητές στην Ελλάδα, σημείωναν ότι μια πράξη σαν και αυτή υπογραμμίζει με έμφαση την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ και υπενθυμίζει τους διάφορους και ποικίλους εχθρούς – που από το εσωτερικό ή εξωτερικό μέτωπο της Κύπρου – πολεμούν εναντίον των λύσεων του Κυπριακού, και που εξακολουθούν όπως παλιά να υπάρχουν αντιμαχόμενοι το πνεύμα της θυσίας και της ανεξαρτησίας του μεγάλου Ελληνοκύπριου Ηγέτη, που έχει πάντα ανάγκη ο Ελληνισμός και η Κύπρος στη μεγάλη υπόθεση της Κυπριακής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας.


Advertisements