ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ …

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Πριν δύο χρόνια σχεδόν 50% – 50 % ήταν το ποσοστό των Ελλήνων, που θεωρούσαν ότι η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ πια «βλάπτει την Χώρα».

Τώρα το ποσοστό είναι 60% – 40%, που θεωρεί ότι η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ «βλάπτει την Χώρα».

Η αύξηση του αριθμού Προσφύγων (από Ασία και Αφρική τα τελευταία χρόνια) σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκροτημένης Πολιτικής και Νομοθεσίας, που γεννούν φοβία και ανασφάλεια, «φουσκώνει» τα φοβικά σύνδρομα, που συνοδεύουν τα φαινόμενα.

Τα ποσοστά των ερωτηθέντων σε μια έρευνα της “Public Issue” δεν ήταν απλώς “εντυπωσιακά”, ήταν απολύτως “συντριπτικά” σε σχέση με τη στάση, που τηρεί η Πολιτεία στην υπόθεση της Μετανάστευσης και την αντίστοιχη σχέση της Ελληνικής Νομοθεσίας.

Φέτος το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Μεταναστευτική Πολιτική είναι λιγότερο αυστηρή από όσο πρέπει, έναντι 63% πέρσι.

Ταυτόχρονα διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η Χώρα – έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της – σε «απρόσκλητους». Το 88% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει όριο στον αριθμό των Αλλοδαπών που βρίσκονται στη Χώρα, ενώ το 60% θεωρεί ότι έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της και το 43% έχει την εντύπωση ότι ξεπερνούν τα 2 εκ. ανθρώπους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νόμιμοι Μετανάστες ανέρχονται σε 980 χιλ. και οι παράνομοι εκτιμώνται σε 280 χιλ.

Τέλος απόλυτα διχασμένη εμφανίζεται η Ελληνική Κοινωνία στο θέμα των Δικαιωμάτων των Μεταναστών.

Η πόλωση είναι καθαρή και απόλυτη :

45 % υπέρ και 45% κατά για το δικαίωμα συμμετοχής τους σε Εκλογές και την απόκτηση Ιθαγένειας.

Μετά τα πιο πάνω το Νομοσχέδιο για τους Μετανάστες ή αλλάζει από τη «ρίζα» ή περιμένει άλλες εποχές και άλλους όρους επιβίωσης των Ελλήνων. Δηλαδή “παγώνει”. Οι Έλληνες πάντως δεν “εξουσιοδοτούν” κανένα να αποφασίσει “χωρίς αυτούς για αυτούς”.

Για αυτό λοιπόν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

Advertisements