ΕΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ”…..

«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»….

…ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ”

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Οι εξελίξεις στο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Διάσωσης της Ελλάδας εμφανίζουν «ραγδαίους ρυθμούς».

Σύμφωνα με Ανώτερο στέλεχος της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Πρακτορείο Reuters, οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν έλθει σε καταρχήν συμφωνία για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Εξετάζονται εντωμεταξύ εναλλακτικές προτάσεις για να ληφθεί η απόφαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Τimes με τίτλο «Η Γερμανία σώζει την Ελλάδα», βρισκόμαστε στις παραμονές εξαγγελίας Γερμανικού Σχεδίου Διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας, η οποία από την άλλη πλευρά εμφανίζει μέσα από τα “σούπερ σκληρά” μέτρα που εξαγγέλει η Κυβέρνησή της, τη διάθεση από τη δικιά της πλευρά να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στο Σχέδιο Διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας, που εμφανίζεται πως είναι τμήμα του Σχεδίου Διάσωσης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας των Χωρών της Ευρωζώνης (Euroland). Όπως μέχρι στιγμής διαφαίνεται αυτό που αξιώνουν οι Ευρωπαίοι – ίδε Γερμανοί – και είναι τα Ελληνικά μέτρα να είναι “σκληρά” και να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια με “Γερμανική πειθαρχία”.

Την ίδια ώρα ο Κοινοτικός Επίτροπος Κ.Χ. Αλμούνια έκανε έκκληση προς τους Ευρωπαίους Ηγέτες για δημόσια και ξεκάθαρη στήριξη της Ελλάδας από την Ηγεσία της Ευρώπης, η οποία εντός των επομένων ημερών πραγματοποιεί Συμβούλιο Κορυφής.

Εντωμεταξύ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες με όπλο τα αποφασιστικά μέτρα, που εξήγγειλε η Αθήνα, χάριν του «συμμαζέματος» της Ελληνικής Οικονομίας.

Παρά ταύτα οι περίφημες «Αγορές» εμφανίζονται ακόμη δύσπιστες απέναντι στα μέτρα της Δημοσιονομικής προσαρμογής και τώρα αλλάζοντας ελαφρώς το «τροπάρι» λένε ότι οι λαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα της Δημοσιονομικής προσαρμογής ενδεχομένως θα δυσχεράνουν τις προσπάθειες των Κυβερνήσεων να μειώσουν τα Δημοσιονομικά ελλείμματα στη Ν. Ευρώπη.

Έτσι η χθεσινή έκθεση της Standard & Poor’s προειδοποιεί για νέες υποβαθμίσεις μέσα στο 2010.

Επίσης η Fitch επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει επιπρόσθετα μέτρα και να προσδιορίσει με λεπτομέρειες για το 2011 και μετά.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που αφενός μεν σταθμίζοντας την 1η δέσμη «σκληρών μέτρων», που ήδη έχουν ληφθεί, αλλά και τα σταθερότερα οδυνηρά μέτρα, που αφορούν τους φόρους, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα οποία βρίσκονται στο δρόμο της θέσπισης και από την άλλη μεριά τα Ευρωπαϊκά – κύρια τα Γερμανικά μηνύματα – υποβοήθησης της Ελληνικής Οικονομίας, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν να μην απαιτηθεί και νέο κύμα Κυβερνητικών επεμβάσεων και Νομοθετικών μέτρων – χωρίς βέβαια και αυτό να αποκλείεται απολύτως – όμως σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο αμετάτρεπτα υφίσταται πλήγμα είναι το γεγονός, ότι η παλαιού τύπου «Εθνική Κυριαρχία» παύει πλέον να υπάρχει στο βαθμό που την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και πρέπει αν μη τι άλλο να αναμένουμε “capitis deminutio” της Ελληνικής Εθνικής Οντότητας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής και Οικουμενικής σφαίρας.

Το επικείμενο Γερμανικό Σχέδιο Διάσωσης – που στο βάθος εξοικονομείται χάριν της Ελλάδας, λόγω ευρώ (€) – θα θυμίσει στους Έλληνες το αείμνηστο «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ» …. – σαν “prima faciae” ευεργέτες μεν της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και σαν “Επόπτες” και “Ελεγκτές” – για λογαριασμό της Ε.Ε.- της μειωμένης Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας.

Advertisements