ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ….

Ο ΝΕΟ – ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

…. ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η πρώτη είδηση για τα «θαύματα», που μπορεί να γίνουν από το Νέο – Φαναριωτισμό, μας ήρθε όταν μάθαμε πως το Φανάρι έστειλε 60 γράμματα σε Έλληνες Ιεράρχες και ζητούσε να αποκτήσουν την Τουρκική Υπηκοότητα – καθότι ο Ερντογάν, παμπόνηρα φερόμενος, είναι έτοιμος να παραχωρήσει Τουρκική Υπηκοότητα, σε όσους λαχταρούν να γίνουν Πατριάρχες.

Για αυτό ο Πατριάρχης απευθύνθηκε σε μερικούς Έλληνες υπηκόους – Ιεράρχες, για να τους προτρέψει να «Τουρκέψουν».

Είναι απίστευτο αλλά αληθινό ότι μερικοί από αυτούς από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα …. το αποδέχθηκαν!!! και υποσχέθηκαν ότι είναι πρόθυμοι.

Οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες της Αμερικής …το απέρριψαν.

Και τώρα βρισκόμαστε στην περίοδο που από τα λόγια σε λίγο θα προχωρήσουμε στα έργα!

Όμως φαίνεται δεν τελειώσαμε με τον Νέο – Φαναριωτισμό, που εννοεί να μας γυρίσει πίσω από το 1833, όταν κηρύχθηκε το Αυτοκέφαλο της Ελληνικής Εκκλησίας – αφού πιο μπροστά ολόκληρο το Γένος άναυδο παρακολουθούσε τον τότε Πατριάρχη να αφορίζει την Επανάσταση.

Ακόμη και αργότερα επί Καποδίστρια, ο τότε Πατριάρχης έστειλε αντιπροσωπεία για να μας πει «να κάτσουμε στα αυγά μας» και να δεχθούμε να μείνουμε υποτελείς στο Σουλτάνο.

Τώρα ο Βαρθολομαίος με την ευκαιρία των περιπετειών του Μπεζενίτη, ξαναβάζει το κεφάλι του στα πράγματα της Ελληνικής Εκκλησίας και ζητά από τον Ιερώνυμο να εκτελέσει ότι αυτός «γουστάρει».

Εμείς προς το παρόν δεν θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Έχοντας την “τρελή ελπίδα” ότι ίσως κάποια στιγμή το «Άγιο Πνεύμα» θα φωτίσει τους σεπτούς Ιεράρχες και θα τους κάνει να ρωτούν το «ποίμνιό» τους για το τι πρέπει να πράττουν πριν να εκτελούν ότι «Θεοί και Δαίμονες» – και ιδιαίτερα οι τελευταίοι – τους ζητούν για να τους αφήνουν ήσυχους.

Ο Ελληνικός Λαός έχει ανάγκη από πραγματικούς Ιεράρχες – Ηγέτες, που δεν σκέφτονται τα ΕΓΚΟΣΜΙΑ, αλλά υπηρετούν τα ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ. Γιατί αλλιώτικα είναι έτοιμος να στείλει μερικούς από κει που δεν υπάρξει επιστροφή. Δεν έχει ανάγκη από τους Φαναριώτες – Ρασοφόρους, που εκτελούν σαν αποσπάσματα του κάθε Κυρίαρχου της στιγμής τις εντολές των Αφεντικών του.

Ούτε βέβαια έχει ανάγκη από άβουλους και μοιραίους Έλληνες – Δεσποτάδες, που εκτελούν τα προστάγματα των πρώτων, για να ικανοποιήσουν τα Αφεντικά των Νέο – Φαναριωτών. Και για αυτό θα ήθελε και τους Εκκλησιαστικούς «ταγούς» πραγματικούς Ιεράρχες και όχι «Διάκους του Μαμωνά».

Advertisements