ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ….


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΘΥΣΙΕΣ Ή ΤΕΛΟΣ…

… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ!!!!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Χθες Τρίτη (2 Μαρτίου 2010) στις 12 παρά 1’ από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του ομάδα τόνισε «ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου».

Μετά από μια δραματική τελευταία προσπάθεια 24ώρου για τη σωτηρία του 14ου μισθού – για τον οποίο ο Όλι Ρεν με ανακοίνωσή του τόνισε «ότι αυτός δεν ανέφερε τίποτε στις συνομιλίες του στην Αθήνα» – η Κυβέρνηση σήμερα δια του Πρωθυπουργού θα εξαγγείλει τις αποφάσεις της – οι οποίες είναι ενδεχόμενο στο μέλλον να «διορθωθούν» με πρόσθετα μέτρα – προκειμένου να πείσει την Ε.Ε. να δώσει Πολιτική και Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, που αγωνίζεται με «νύχια και δόντια» να αποφύγει την πτώχευση.

Τα σημερινά μέτρα δεν είναι ακόμη γνωστά – όμως είναι παραπάνω παρά βέβαιο, ότι αν θα σωθεί ο 14ος μισθός αυτό θα οφείλεται στον «ακρωτηριασμό» των μέχρι σήμερα συνηθισμένων απολαβών των Δημόσιων Λειτουργών, ενώ κατά τα λοιπά τα προαναγγελθέντα από τις προηγούμενες ημέρες μέτρα θα συμπληρώσουν το «μενού» των θυσιών στη συνολική Πρωθυπουργική εξαγγελία.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση που χρειάζεται για να αποφύγουμε τα χειρότερα…. Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό, αλλά αύριο κινδυνεύουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο μισθό…. αλλά τον 4ο ή την σύνταξη….». «’Οτι θα πράξομε δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα…».

Από την άλλη πλευρά η Αντιπολίτευση υποδέχθηκε τους Πρωθυπουργικούς λόγους με λογιών – λογιών «πυρά», που χρέωναν αυτές τις αποφάσεις, που αναμένονται, αποκλειστικά στον Κυβερνών Κόμμα και τόνιζαν «ότι από δω και μετά ο καθένας βαδίζει χωριστά προς το μέλλον».

Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε έμμεσα ότι πραγματοποιεί «στροφή» από τις έως τώρα θέσεις του και αναγνώρισε πως τα επερχόμενα Δημοσιονομικά έργα θα οδηγήσουν την Ελληνική Οικονομία σε ύφεση, αλλά προέταξε ως σοβαρότερο τον κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού της Χώρας».

Παράλληλα έκανε σαφές ότι ζούμε τις τελευταίες ώρες ενός νέου τέλους εποχής, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εκδηλωθεί έμπρακτα η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Advertisements