ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ “”ΚΡΑΤΟΥΝ”???……

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ και
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

…. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ????


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ενώ κλείνει η τρέχουσα εβδομάδα και γοργά παραχωρεί τη θέση της στην επόμενη – που είναι στο τέλος του Μάρτη – κανένας αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση ή εκτός αυτής, δεν γνωρίζει που βρισκόμαστε και που πάμε για καθένα “χορό” χωριστά ή και τους δυο μαζί.

Θα στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία από την Ε.Ε. ή θα καταφύγει στο Δ.Ν.Τ. ή τους Ιδιώτες Κερδοσκόπους ή μή?

Θα φορολογηθούν οι Έλληνες για την περιουσία τους, τα εισοδήματά τους, την Οικονομική επιφάνειά τους ή ακόμη την οικονομική ένδειά τους? Και πως και πόσο θα φορολογηθούν?

Με μια λέξη τόσο σε σχέση με τα Εξωτερικά Οικονομικά Δεδομένα, όσο και με τα Εσωτερικά Οικονομικά Δεδομένα του Κράτους και των προσώπων, γνωρίζει η Κυβέρνηση και οι πολίτες που βρισκόμαστε και που πάμε?
Γιατί νομίζω κανένας αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση – έστω με κάποια πιθανολόγηση – να μιλήσει για το που βρίσκεται και που πάει η Ελληνική Οικονομία, αλλά και που βρίσκεται και που πάει η «ατομική φορολογική μοίρα» των πολιτών και των ομάδων.

Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στο γεγονός ότι η έλλειψη προβλεπτικότητας της Ηγεσίας και η ύπαρξη της «ραστώνης» των πολιτών μας έχει αφήσει απροετοίμαστους για καταστάσεις σαν και αυτές που δημιουργούν οι περίοδοι «ισχνών αγελάδων».

΄Ετσι η Άνγκελα Μέρκελ σκληραίνει κι άλλο το «παιχνίδι» της Γερμανικής Κυβέρνησης και μας σπρώχνει ανενδοίαστα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφύγει την επιβάρυνση των Γερμανών πολιτών, χάριν της σωτηρίας της Ελληνικής Οικονομίας.
Και σ’ αυτό μάλιστα άρχισαν να την ακολουθούν και μερικοί από τους άλλους εταίρους, που μέχρι σήμερα στήριζαν το Ελληνικό αίτημα για βοήθεια.

Κατά τον ίδιο τρόπο και στο Εσωτερικό τα σενάρια για την φορολογία πάνε και έρχονται αδιάκοπα, χωρίς να γνωρίζει κανείς που τελικά θα κατασταλάξουν, γιατί κατά τη διάρκεια του «κόψε – ράψε» των φορολογικών Νομοσχεδίων, πολλές φορολογικές ιδέες εμφανίζονται και εξαφανίζονται από μέρα σε μέρα και από στιγμή σε στιγμή.

Το πιο πάνω «αλαλούμ» στα Ελληνικά Οικονομικά αλλά και τα προσωπικά Οικονομικά των Ελλήνων έχει ρίξει το ηθικό τους και προκαλεί απαισιοδοξία για το Οικονομικό μέλλον ενός εκάστου αλλά και του συνόλου της Χώρας.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που παρακολουθούν άγρυπνα τις πιο πάνω εξελίξεις υποσημειώνουν με έμφαση ότι αν δεν σπεύσει η Ηγεσία – με πρώτη από όλους την Κυβέρνηση – να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αργότερα δεν θα είναι απλώς πολύ αργά, αλλά θα είναι «αθεράπευτα» και δραματικά καθυστερημένα τα όσα εντωμεταξύ «γιατροσόφια» θα επιχειρήσει να μεταχειριστεί για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο Εσωτερικό αλλά και το Εξωτερικό, που θα έχουν πάρει τη δικιά τους κατεύθυνση.

Advertisements