Αρχή Χρηματοδότησης μικρομεσαίας δράσης…


ΑΠΟ ΤA ΟΛΟΤΕΛΑ… ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ…

…αλλά Αποχρηματοδότηση μεγάλης και σοβαρής επένδυσης

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Όπως είναι προφανές η Κυβέρνηση, που καθημερινά «μαστιγώνεται» από διάφορες αντιπολιτευόμενες φωνές, ότι μόνο ζητά και δε δίνει… για την ανάπτυξη, επιχείρησε χθες με 4 νέα προγράμματα, μέσω ΕΣΠΑ να πραγματοποιήσει “ηρωική έξοδο” από τον κλοιό των επικρίσεων.

Έτσι, εξήγγειλε την ενεργοποίηση πόρων ύψους 275 εκ. ευρώ, που θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση 6.000 μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει σειρά νέων προγραμμάτων, με στόχο την κινητοποίηση επενδυτικών σχεδίων για το “ξεπάγωμα” της αγοράς. Μεταξύ αυτών είναι προγράμματα για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες, καθώς και δύο νέα προγράμματα για νέους επιχειρηματίες μέσω ΕΣΠΑ και ΤΕΜΠΜΕ.

Οι τέσσερις δράσεις που ανακοινώθηκαν χθες αφορούν τις μεταποιητικές και «πράσινες» επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής τους διαδικασίας, την ανάπτυξη της καινοτομίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση χρήσης μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα τέσσερα προγράμματα αφορούν εκτός της ανωτέρω δράσης και τις επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που αντιλαμβάνονται το άγχος της Κυβέρνησης για επίδειξη δράσεως, που να αφορά την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, καλωσόρισαν μεν την πιο πάνω κυβερνητική χειρονομία, αλλά παρατήρουν ότι είναι πολύ λίγο και ανεπαρκές για να μπορεί να αναπληρώσει το “σημερινό ζητούμενο”, το οποίο για να μπορεί να αντιρροπήσει τις απώλειες χρειάζεται να είναι όχι μόνο ογκώδες και ευμέγεθες, αλλά και ιδιαίτερα επιτυχές και καίριο στους τομείς και στους στόχους, που θα είναι αναγκαίοι στη μελλοντική δράση της Ελληνικής Οικονομίας.

Advertisements