ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΥΡΩΠΗΣ…..

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ σε «ΠΟΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ» στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΥΡΩΠΗΣ

…. ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η Ηγεσία των Σκοπίων «άδραξε» την ευκαιρία για να το «ξαναπαίξει Μακεδονικό Έθνος» και «Μακεδονικό Κράτος» – έτσι τουλάχιστον δήλωσε ο Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) – με αφορμή την 6μηνη θητεία των Σκοπίων στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ελλάδα όπως ήταν φυσικό πρόβαλε ενστάσεις και εναντιώθηκε για αυτό ο Πρόεδρος των Σκοπίων σχολίασε ότι «η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει Μακεδονικό Κράτος και Μακεδονικό Έθνος».

Τις αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς σχολίασε και ο Υπουργός της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι «δυστυχώς η αντίθεση της Ελλάδας σχετικά με τον τίτλο της ονομασίας, τον οποίο εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό για την Προεδρία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, φανερώνει ότι οι πιέσεις της Ελλάδος δεν περιορίζονται στο ζήτημα με το Συνταγματικό όνομα της χώρας μας, αλλά εισέρχονται και στην απαγορευμένη ζώνη των ατομικών και εθνικών δικαιωμάτων, του αυτοπροσδιορισμού και της γλωσσικής ταυτότητας».

Στα πιο πάνω σχόλια η απάντηση των Αθηνών ήταν ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να παίξει το παιχνίδι των Σκοπίων και να απαντάει στα όσα αναξιόπιστα προβάλλονται από την πλευρά τους.

Οι πολιτικοί παρατηρητές όμως που βλέπουν ότι συστηματικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος είτε αφήνει αναπάντητα τα όσα διεθνώς προβάλλονται από τους τρίτους τύπου «Σκοπίων», είτε απαντά μεν με μεγαλοπρεπή ΝΑΙ σε όσα από άλλων πλευρών – ίδε «ΤΟΥΡΚΙΑ – Ερντογάν» – αξιώνονται, σχολίαζαν και παρατηρούσαν ότι η πιο πάνω λογική της «σιωπής» είτε της «συγκατάθεσης σε όλα» οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες όλοι γύρω τριγύρω στην Ελλάδα εμφανίζονται «αδικημένοι» από αυτήν και για αυτό επιθετικοί, ενώ τον ίδιο χρόνο η Ελλάδα και οι θέσεις της εμφανίζονται ταυτόσημες με τις θέσεις του “αδικούντος τον γείτονα”.

Οι πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούσαν ότι με αυτή την τακτική τελικά τα Σκόπια, που ονειρεύονται Μακεδονικό Κράτος και Έθνος, θα τα καταφέρουν να βγουν αδικημένα και κερδισμένα και η Ελλάδα θα συμβιβαστεί με τον ρόλο του “αδικούντος και ηττημένου”. Βέβαια τα αυτά και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συμβαίνουν στην Ελλάδα και με τη γείτονα Τουρκία.

Advertisements