Το Ελληνικό Αρχιπέλαγος στο “μάτι του κυκλώνα”…

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ υπό ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ;

…Κεμαλιστών και Ισλαμο-Οθωμανών

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Δεν νομίζω πως υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, ότι το Τουρκικό όνειρο – είτε με τα παιδιά του Κεμάλ, είτε με τους Ισλαμο-Οθωμανιστές – είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου. Ο 25ος παράλληλος είναι το άπιαστο όνειρο, που καταδιώκει ο Ισλαμο-Κεμαλισμός, προκειμένου να πραγματοποιήσει το Νέο-Ιμπεριαλιστικό όραμα της «κατακτήσεως» των παλαιών κτίσεων των Σουλτάνων ή το Νέο-Σουλτανάτο στις περιοχές όπου παλαιότερα είχαν επεκταθεί οι Σελτζουκίδες Τούρκοι και οι διάδοχοί τους. Που είτε μόνοι, είτε μέσα στα “παιχνίδια του ΝΑΤΟ”, έχουν “βάλει στο μάτι” το Ελληνικό Αρχιπέλαγος και τον Ελληνισμό.

Αυτό πια αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και όσοι είχαν ιδεολογικές παρωπίδες και αγωνιζόντουσαν να εφαρμόσουν επί του εδάφους τα δόγματα των «θεμελιωδών αρχών» της ιδεοληψίας τους, οσοδήποτε κι αν σε αυτά δε συμφωνούσαν με τα σκληρά πολιτικά και ιστορικά δεδομένα.

Μια ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή προκάλεσε ένα διάλογο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την Αρχηγό του ΚΚΕ, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία της επαναδιατύπωσης των θέσεων των δύο κομμάτων στις παραμονές της επισκέψεως του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Χθες το απόγευμα, 16 Απριλίου 2010, σε επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρωθυπουργό, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες της συναντήσεών τους, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι δυο Πρωθυπουργοί «συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν σύντομα συναντήσεις, μεταξύ των Αρμοδίων Υπουργών, που θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Οικονομικής Συνεργασίας.

Για αυτό ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα η Γενική Γραμματεύς του ΚΚΕ είπε, λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κανένα παρόμοιο καθεστώς (γκρίζων ζωνών). Θέμα κυριαρχίας στο θέμα των Ιμίων δεν υπάρχει. Τα Ίμια είναι Ελληνικό νησί, αυτή είναι η θέση μας. Αυτή πάντα θα είναι η θέση μας».

Και πρόσθετε, ότι σχετικά με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης «η θέση της Ελλάδος είναι να προσφύγουμε εμείς σε αυτό, με μόνο ζήτημα που υπάρχει το θέμα της Υφαλοκρηπίδας, που θα λύσει την οριοθέτηση με ένα δίκαιο και ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαίου».


Για το έγγραφο του ΝΑΤΟϊκού Διοικητικού του Στρατηγείου της Σμύρνης, που σύμφωνα με μία άποψη χαρακτηρίζει όλο το Αιγαίο ως μια “γκρίζα ζώνη”, είπε ότι η κυβέρνηση ζήτησε να ανακληθεί το εν λόγω έγγραφο και το αίτημα έγινε “δεκτό”, και αυτή η αποδοχή «δημιουργεί και ένα θετικό κεκτημένο για τη Χώρα μας».

Η Γεν. Γραμματεύς είπε: «Δεχόμαστε ότι έγινε ένα έγγραφο από το ΝΑΤΟ, το οποίο πήρε πίσω το ΝΑΤΟ και παρακολουθούμε διάφορες δηλώσεις για τις κόκκινες γραμμές. Όμως υπάρχει μια πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί με γενικές θέσεις. Για παράδειγμα η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουμε με την Τουρκία, είναι η διευθέτηση του ζητήματος της Υφαλοκρηπίδας. Αλλά αυτή η «θέση» ούτε την Κυβέρνηση καλύπτει πλήρως, ούτε και εμείς μπορούμε πια να λέμε μόνο αυτό, όταν έχουμε μια σειρά από διαχρονικά δεδομένα».

Καταρχήν και μετά το 1996 και την ιστορία με τα Ίμια, έχουμε επίσημο καθεστώς αμφισβήτησης των Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων, κάτι που δεν ήταν πιο πριν και αποκρυσταλλώνεται από το ΝΑΤΟ από το γεγονός, ότι το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει όλες τις παραβιάσεις της Τουρκίας. Η επικύρωση αυτή μάλιστα, με άλλο τρόπο, όχι ακριβώς όπως αυτή του ΝΑΤΟ, επεκτείνεται και στο χώρο της ΕΕ, αφού η ΕΕ πέρα από τη γενική θέση, που λέει «να διευθετηθούν οι διαφορές σας», δε συνδέει καν αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων στο Αιγαίο, με την πορεία ένταξης της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, η Γεν. Γραμματεύς του ΚΚΕ σημείωνε, ότι σήμερα ανησυχεί περισσότερο, γιατί όπως σημείωνε και την επομένη (17 Απριλίου 2010) ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, τα προμηνύματα “διχοτόμησης του Αιγαίου”, του αποχρωματισμού των Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων και της υπαγωγής σε ένα καθεστώς ΝΑΤΟποίησης, είναι πολλά και χαρακτηριστικά μιας τάσεως και μιας πορείας, που πρέπει να ανησυχεί τους Έλληνες.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ανησυχία παρακολουθούν την πολιτική του «κατευνασμού» και των «ενδοτικών αντανακλαστικών» των κυρίαρχων στρωμάτων και κομμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, διατύπωσαν με την ευκαιρία της ερωτήσεως, για άλλη μια φορά, τη μεγάλη τους ανησυχία, που μετά από τις συμφωνίες για δημιουργία «ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» δοκιμάζουν, δεδομένου ότι αυτή η νεοφανής και πρωτάκουστη “Επιτροπή Συνεργασίας”, θα κληθεί να διαβουλεύεται και να αναπτύσσει δραστηριότητα μόνο επί Ελληνικού ενδιαφέροντος και κυριαρχίας θεμάτων και για αυτό είναι καταδικασμένη σε αποφάσεις, που αφορούν τα “όσια και τα ιερά” του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνικού Λαού και τα οποία κατοχυρώνονται από Διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες. Η ανησυχία, λοιπόν – ολόκληρου του Ελληνικού Λαού για το Αιγαίο είναι πλήρως και πέραν πάσης αμφιβολίας, δικαιολογημένη και για αυτό το ενδιαφέρον ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, είνια οξυμένο και πάει πολύ πιο πέρα από τα τρέχοντα πολιτικο-οικονομικά δεδομένα της συγκυρίας, π.χ. Οικονομική Κρίση, γιατί εάν σε αυτό σημειωθουν εξελίξεις κανένας δε θα μπορεί να τις πάρει πίσω, παρά μόνο με πόλεμο.


Advertisements