Μετά το “ξεπουπούλιασμα” της Ελλάδας….

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : Το ΕΠΟΜΕΝΟ μετά την ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΑ των ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

…. το “κυνήγι” μεταφέρεται στην Ιβηρική!


ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Τα γνωστά «κοράκια» της Κερδοσκοπίας – που αποκαλούνται Διεθνείς Αγορές – θεωρώντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας δεν θα προσφέρεται για πολύ στο ευγενές σπορ του «ξεπουπουλιάσματος» – αν θα καταφύγει, όπως προβλέπεται από αυτά στον Ευρω – Ατλαντικό Μηχανισμό Προστασίας – έχουν προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο τους, όπως δείχνουν καθημερινά με τη συμπεριφορά τους και αυτός ονομάζεται «Πορτογαλία».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαίνεσε μεν το Πορτογαλικό Πρόγραμμα Σταθερότητας, αλλά εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσο μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του Δημοσιονομικού Ελλείμματος στο 3% το 2013 από 9,4 % που ήταν πέρσι, καθώς η ανάπτυξη και τα έσοδα ενδεχομένως θα είναι λιγότερα από ότι αρχικά αναμενόταν.

Μια πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι πήρε η Πορτογαλία την προηγούμενη εβδομάδα όταν τα spreads άρχισαν να ανεβαίνουν.

Η διαφορά επιτοκίων στα 10ετή Πορτογαλικά ομόλογα σε σχέση με τα Γερμανικά έφτασε στις 129 μονάδες βάσης την προηγούμενη Τετάρτη, με αφορμή τις παραινέσεις της Commission για λήψη πρόσθετων μέτρων. Ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα 5ετή Πορτογαλικά ομόλογα εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Σύμφωνα με τους Διεθνείς παρατηρητές τα πιο πάνω φαινόμενα προαναγγέλουν συστηματικές επιθέσεις των Διεθνών Κερδοσκόπων κατά της Πορτογαλίας και συστηματική ενασχόλησή τους με τις αδύνατες Οικονομίες της Ιβηρικής Χερσονήσου, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο των Διεθνών Κερδοσκόπων, αλλά και της Γερμανίας, που καλείται να «σώσει» τη μια μετά την άλλη τις «αδύνατες» χώρες της Ευρωζώνης, που βρίσκονται στο «σκοπευτικό» των Διεθνών Κερδοσκόπων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές παρατηρούσαν ότι εδώ και καιρό οι συστηματικές επιθέσεις που γίνονται κατά των αδύνατων κρίκων της αλυσίδας της Ευρωζώνης, δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά απεγνωσμένη και συνεχή προσπάθεια για τη διάλυσή της, την οποία μεθοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια Ισχυροί Κεφαλαιοκρατικοί Κύκλοι του Δυτικού Άγριου Καπιταλισμού, προκειμένου ουσιαστικά να διατηρήσουν και να επαυξήσουν το Μονοπώλιο του Ισχυρότερου από τους δύο Πόλους – Ατλαντικό και Ευρωπαϊκό – υπέρ του πρώτου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούν ότι στην παρούσα φάση οι «αδύνατοι κρίκοι – στόχοι» του αδυσώπητου Κεφαλαιοκρατικού Πολέμου, που λαμβάνει χώρα εναντίον των πλέον «αδύνατων κρίκων» της Ευρωζωνικής αλυσίδας δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν – όλως διόλου μάλιστα το αντίθετο πρέπει να στηριχθούν – προκειμένου να αποτύχουν τα σχέδια των πλέον επιθετικών Κεφαλαιοκρατικών Κύκλων της Υφηλίου.

Advertisements