ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…

Η «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» (0)  για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΝΕ – Η ΕΙΣΟΔΟΣ στο σκοτεινό ΤΟΥΝΕΛ του ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΗΛΘΕ

…κατά των Δυνάμεων, που επιτίθενται στην ΕΘΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ υπόσταση των ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Λίγο μετά το μεσημέρι της 23ης Απριλίου 2010, Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ενώ ακόμα ηχούν στα αφτιά ολόκληρου του Λαού τα συνθήματα και οι κραυγές κατά του ΔΝΤ, πήρε την απόφαση να προσφύγει στον Ευρω-Ατλαντικό Μηχανισμό Στήριξης.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.

Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι μας κληρονομήσαμε – η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός – ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί.

Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της.

Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα.

Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.

Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό.

Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.

Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική.

Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.


Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας.

Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.

Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά.

Άλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.

Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.

Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε.

Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό».


Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όταν έγινε γνωστή η πιο πάνω δήλωση – θέση του Προέδρου της Κυβερνήσεως, έλεγε με δηλώσεις του για το αίτημα ενεργοποίησης του Μηχανισμού Στήριξης για τη Χώρα μας, τα πιο κάτω:

«Συνέβη εκείνο που δεν έπρεπε», και επανέλαβε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι που δημιούργησε την κρίση δανεισμού».

«Η οικονομική εξάρτηση του τόπου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιτιθέμενος εκ νέου με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης.

«Επιπλέον, εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις και τόνισε πως η ΝΔ θα προωθήσει λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μια ώρα αρχύτερα την χώρα από τον ασφυκτικό έλεγχο του ΔΝΤ».

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που από μιας αρχής παρακολουθούν λεπτομερώς την Κρίση της Ελληνικής Οικονομίας, μαζί με τα επικίνδυνα παιχνίδια που οι Διεθνείς Αγορές – οι κερδοσκόποι του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ – παίζουν σε βάρος της προκειμένου να την εξαναγκάσουν – πράγμα που πέτυχαν – «να περάσει στο σκοτεινό τούνελ της Επιτήρησης και του Ελέγχου από τους Ευρω-Ατλαντικούς Οικονομικούς Μηχανισμούς του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ – παρατηρούσαν σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ότι ήρθε πια η ώρα της συνενώσεως όλων των Δυνάμεων Εθνικής Σωτηρίας – που σημειώνουν την παρουσία τους με λογιών-λογιών δηλώσεις και εκδηλώσεις – αλλά και που αισθάνονται πως πρέπει να προμαχήσουν υπέρ αφενός μεν της διασώσεως, της οικονομικής και κοινωνικής, αλλά και πολιτικής υπόστασης της Ελληνικής Οικονομίας, Κοινωνίας και Κράτους, αφετέρου υπέρ της αποκρούσεως όλων των επιθέσεων που ενδεχόμενα – και αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί – θα σημειωθούν κατά της Εθνικής Υποστάσεως στον Πολιτικό, Κοινωνικό και Εθνικό χώρο του Ελληνικού Έθνους.

Advertisements