ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ…..

Η PRIMA – DONNA της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΞΙΩΝΕΙ «ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ» από τους ΕΛΛΗΝΕΣ

…..ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!!!

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ!!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – τ. Υπουργός – Βουλευτής

«Βοήθεια εμείς…. μέτρα που «ματώνουν» εσείς» με αυτές τις λέξεις μπορεί να συνοψίσει ο ανεξάρτητος παρατηρητής, το μήνυμα που έστειλε χθες στην Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, σε δήλωση που έκανε σχετικά με το Μηχανισμό Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Με το νου πάντα στις Εκλογές της Ρηνανίας στις 9 Μαϊου, η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών της και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε η Γερμανία να έχει απτές αποδείξεις ότι η Χώρα μπορεί να πάρει το δρόμο της εξόδου από την Κρίση.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα μαζί με επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης δαπανών». Παράλληλα τόνισε ότι «η Γερμανία θα βοηθήσει εάν εκπληρωθούν οι κατάλληλοι όροι, κάτι που θα πάρει ακόμα μερικές ημέρες». Και πρόσθεσε «η Γερμανία νοιώθει τεράστια ευθύνη για τη σταθερότητα του ευρώ». Και ξεκαθάρισε ότι «αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά μέτρα όχι για μια χρονιά, αλλά για αρκετά έτη, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ για όλους μας».

Εξάλλου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις της Μέρκελ, επικοινώνησε μαζί της και της ανέλυσε τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ!!!!

Είναι πάντως αξιοσημείωτο, ότι την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας εμφανίζονται να αποκτούν συγκεκριμένη “φόρμα” για την έξοδο από την αβεβαιότητα, άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία παίρνουν σειρά για το «ντόμινο» κρίσεων, που εξαπλώνεται σε χώρες της Ευρωζώνης, όπου η μια μετά την άλλη ωθούνται προς φαινόμενα σαν αυτά που παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η έκρηξη στο κόστος δανεισμού των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών της Ευρωζώνης σημειώνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων Αξιωματούχων, ότι η κρίση στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. «Δεν υπάρχει οικονομικός λόγος να μεταδοθεί» η κρίση από την Ελλάδα διαβεβαίωνε από την Ουάσιγκτον το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ κ. Ε. Νοβότνι, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζ.Κ. Τρισέ είχε αναφέρει ότι «η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα».

Όμως χθες τα spreads και άλλων χωρών όπως της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας άρχισαν να παίρνουν την ανηφόρα, πράγμα που ανησύχησε τόσο τις Εθνικές Κυβερνήσεις, όσο και τους Ευρωπαϊκούς Παρατηρητές, οι οποίοι διακρίνουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει το «ντόμινο του τρόμου» σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και καθημερινά, ολοένα και περισσότερο «καλπάζει» – μετά από την Ελλάδα – προς την κατεύθυνση άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που μετά την τελευταία προειδοποίηση της Prima – Donna’s της Ευρωζώνης, θεωρούν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει για άλλη μια φορά, παραχωρώντας προς αυτούς, που την πιέζουν για πολυετή λιτότητα (4 – 5 χρόνια λιτότητας) με τους όρους, που «διαγορεύουν», προκειμένου να «μηδενίσει» το Δημόσιο Έλλειμμά της, προβλέπουν την μετακίνηση των Κερδοσκόπων – είτε γιατί αυτοί κατευθύνονται αυτόνομα, ή γιατί «τηλεκατευθύνονται» από άλλους – προς τις λοιπές χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία), προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίθεση κατά του ευρώ και να επιτευχθεί μια νέα σχέση στις ισοτιμίες των νομισμάτων, που εδώ και καιρό έχει μπει στο «σκοπευτικό» των «αφεντικών» του Άγριου Καπιταλισμού.
Τα πιο πάνω που αποτελούν παλαιές διαπιστώσεις των πολιτικών παρατηρητών, θεωρούνται από αυτούς, ότι εμπερικλείουν τις βασικές σκοπεύσεις τους αυτής της περιόδου και για αυτό τα τελευταία δεδομένα, που περιστρέφονται γύρω από τα φαινόμενα πίεσης των οικονομιών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου δεν αποτελούν έκπληξη ή νέα φαινόμενα για αυτούς.
Οι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι φαινόμενα σαν τα πιο πάνω έχουν ανάγκη από ένα «ψύχραιμο αντισχεδιασμό» για να εξουδετερωθούν και να μη γίνει μπορετό σε όσους τα οργανώνουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Advertisements