Το θεμελιώδης αυτό ερωτηματικό βάζουν σήμερα οι Σύντροφοι και Συναγωνιστές του στον Αγώνα, με την ευκαιρία της αυριανής 34ης Επετείου από το θάνατό του.

Η απάντηση είναι στις σημερινές εφημερίδες Σάββατο 30 Απριλίου 2010 από όπου παίρνουν οι Συναγωνιστές του και κάποια λίγα λόγια και μια φωτογραφία από την Αθηνά Παναγούλη και το γιό της τον Αλέκο την ώρα της απελευθέρωσής του από τις φυλακές Μπογιατίου.

Στην Ελευθεροτυπία στις «Μεγεθύνσεις» της Όλγας Μπακομάρου διαβάζουμε :

Μέρα Μαγιού…..

Οδυσσέα σαν βγήκες στην Ιθάκη/

Τι δυστυχία θάνιωσες/

Αφού κι άλλη ζωή μπροστά σου είχες/

Γιατί τόσο νωρίς να φτάσεις?/

Απόσπασμα από τα «ποιήματά του» που παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο της Αθήνας, σε νέα έκδοση ανήμερα της 43ης επετείου της «επαράτου» 21ης Απριλίου 2010 ….

Αφιερωμένα «στην Αθηνά Παναγούλη και σ΄όλες τις Μητέρες που υποφέρουν και αγωνίζονται»…

Κάθε 1η του Μάη ζωντανεύουν μπρος μου η εικόνα και τσακισμένη φωνή αυτής της τραγικής ηρωϊδας μάνας, όπως την είχα γνωρίσει τότε, στο σπίτι της Γλυφάδας με τον φοίνικα απέξω και μέσα έρημο και παγωμένο από τον θάνατο : «Τελευταία ήταν μελαγχολικός ο Αλέκος, με κοίταζε με πόνο, σαν να προαισθανόταν ότι θα με έκανε να υποφέρω πάλι. Του έλεγα να προσέχει, θέλησα να τον συμβουλέψω να μη φύγει από το κόμμα. Άκουσε μάνα, εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι αγωνιστής, δεν θα εξαπατήσω το Λαό, μου απάντησε»…………..

…………………….

………….«Ο Παναγούλης ζει» – αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να ζει και για ποιους, σε αυτή τη βάρβαρη παγκοσμιοποιημένη εποχή της αγοράς, σ’ αυτόν τον τόπο των αρπάγων, που μας διαφεντεύουν και της αρπαχτής, της χλίδας και της εξαθλίωσης, της ατιμωρησίας για τους κρατούντες και ισχυρούς…

…..Καλή Πρωτομαγιά….

Οι Σύντροφοι και Συναγωνιστές του ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, που καθημερινά είναι αναγκασμένοι να απαντούν στο πιο πάνω αδυσώπητο ερώτημα, όχι τόσο πολύ για αυτόν καθ’ αυτόν, αλλά για τις ιδέες και τις αξίες, για τις οποίες τότε πάλεψαν, προκειμένου να απαντήσουν σ’ αυτό ψάχνουν τριγύρω – για αυτό και επικαλούνται όσα έγραψε η πιο πάνω δημοσιογράφος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – και θέλουν να πιστεύουν ότι κάτι μένει και δεν χάθηκαν τα πάντα από αυτά τα ιδανικά και τις αξίες, για τις οποίες τότε πάλεψαν και για αυτό ……..

Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΖΕΙ!

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Advertisements