Η «ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» δε ΒΙΑΖΕΤΑΙ…

Ο «ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ»… ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΗ…ίσως όμως δεν ΑΡΓΗΣΕΙ

…αλλά δε ΛΗΣΜΟΝΕΙ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Τα μέτρα που υπαγόρευσε ο «Μηχανισμός Προστασίας» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) δεν έχουν τελειώσει. Εξάλλου, η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ μόλις άρχισαν και η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ θα εγκατασταθεί εδώ και θα συνεχιστεί, όχι μόνο κάθε τρίμηνο, αλλά καθημερινά για το άγνωστο μέλλον.

Η διαπραγμάτευση της παρούσας φάσης αφορούσε τη «δοσολογία» των μέτρων προς το παρόν, για να σημειωθεί το ξεκίνημα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι η συνέχεια δε θα ‘χει επαναλήψεις.

Εξάλλου, δε θα ήταν νοητή οποιαδήποτε… ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ και ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, χωρίς τα πιο πάνω αυτονόητα.

Για αυτό, η Τριμερής, που έκανε τη διαπραγμάτευση – αφού εξασφάλισε την παραμονή της εδώ και στο μέλλον, δε έχει κανένα λόγο να ανησυχεί ότι η Ελληνική Εξουσία δε θα δεχθεί και τους νέους όρους που αυτή θα κρίνει την ώρα «Χ».

Έτσι, λοιπόν, είναι προφανές για όσους γνωρίζουν τα Ελληνικά δεδομένα, ότι κάπου στο μέλλον – μερικοί επιμένουν μέσα στο 2010 – θα ξεκινήσει μια νέα κουβέντα για τον «ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ», που βεβαίως θα αφορά τα προσεχή – μετά το 2010 – έτη, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει και ακόμη μεγαλύτερη «σκληρότητα» για τα εισοδήματα των λαϊκών τάξεων και για τα δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στο ιστολόγιό μας, επιμένουν ότι το δεύτερο πακέτο ΣΟΚ που διαπραγματεύτηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, τις ημέρες που προηγήθηκαν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν εξαντλεί τα όσα η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ σκοπεύουν να εφαρμόσουν στη Χώρα μας – εκμεταλλευόμενη την Ελληνική Οικονομικά Αδυναμία για πολλαπλούς και σύνθετους σκοπούς, που δεν εξαντλούνται όλοι στην οικονομική διάσταση, ή έστω στην οικονομικο-κοινωνική διάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας και Πατρίδας, αλλά προεκτείνονται και καλύπτουν και την Πολιτική διάσταση με όλες τις δυνατές μορφές της, που αφορούν τις σχέσεις των Ελλήνων στο εσωτερικό της Χώρας, ή στο εξωτερικό ιδιαίτερα τις γειτονικές προς την Ελλάδα περιοχές.

Advertisements