Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ:

Στα ΧΕΡΙΑ του ΛΑΟΥ ή στα ΝΥΧΙΑ των ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ…..

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» …. στους ΔΡΟΜΟΥΣ των ΑΘΗΝΩΝ

…. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ?


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπίστωνε ότι «Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου», στους δρόμους των Αθηνών εξελισσόταν η πρώτη φάση της «Ελληνικής Τραγωδίας», που ως φαίνεται θα «παιχθεί» – άγνωστο σε πόσες πράξεις και επεισόδια – στην περίπτωση της Ελληνικής Πατρίδας και Δημοκρατίας.

Χθες (Τετάρτη 5-5-2010) ημέρα Λαϊκών Κινητοποιήσεων και Διαμαρτυριών κατά των μέτρων λιτότητας, που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση μετά από τις συμφωνίες, που έκανε με το Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ), και ενώ στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν μοναδικές πάνδημες συγκεντρώσεις, η εξέλιξη της κατάστασης άφησε σαν κυρίαρχη εντύπωση στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Υφήλιο την εικόνα του αλληλοσπαραγμού και των συγκρούσεων με κορωνίδα την τριπλή τραγωδία της οδού Σταδίου και της καμένης Τράπεζας (MARFIN) και του βιβλιοπωλείου (IANOS).

Άγνωστοι που παρεισέφρησαν στον όγκο των διαδηλωτών, επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ κατά των καταστημάτων της MARFIN και του ΙΑΝΟΥ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, που στην περίπτωση της πρώτης εξαπλώθηκε στο κτίριο αυτοστιγμεί και κατέκαψε τρεις νεαρούς υπαλλήλους, που δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, και κατέφυγαν στους πάνω ορόφους, όπου όμως καταπνίγηκαν από τις αναθυμιάσεις και την ασφυξία που εκεί επικρατούσε.

Ο λοιπός όγκος της διαδήλωσης κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, οδηγώντας 100 – 150 χιλιάδες ανθρώπους προς το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το οποίο επιχείρησαν ομάδας που πρωτοπορούσαν να εκπολιορκήσουν και να το καταλάβουν.

Τα περιστατικά που εξελίχθηκαν αργά ή γρήγορα σε ολόκληρη την Αθήνα -παρόμοιες καταστάσεις σημειώθηκαν και σε πάρα πολλές επαρχιακές πόλεις – υπήρξαν αναρίθμητα και άκρως χαρακτηριστικά του γεγονότος ότι στη σημερινή Ελληνική Κοινωνία τίποτα δεν ελέγχεται από κανένα.

Η ανυπακοή και η εξέγερση είναι γενικευμένη και οποιοδήποτε μικρότερο περιστατικό από το γενικό φαινόμενο και τα συμπεράσματά του έχει μηδαμινή αξία.

Οι πολιτικοί παρατηρητές του ιστολογίου μας, που δεν εξεπλάγησαν καθόλου από όσα σημειώθηκαν χθες, ούτε στον τομέα του αριθμού των διαδηλωτών και διαμαρτυρομένων για τα μέτρα, ούτε στον τομέα της δραστηριοποίησης των «σκοτεινών μηχανισμών» – οι οποίοι για δεκαετίες λειτουργούν στη χώρα με μερικές «αποκορυφώσεις», που είτε συνδέονται με τους χώρους των Ανώτατων Πνευματικών Ιδρυμάτων και του «ασύλου» τους, είτε συνδέονται με εξεγέρσεις του τύπου «Δεκεμβρίου 2008», όπου οι «πιτσιρίκοι» παρέλυσαν το σύνολο της Ελληνικής Πολιτικής – Οικονομικής και Κοινωνικής, αλλά και των δυναμικών αντιστηριγμάτων της Ελληνικής Πολιτείας – σημειώνουν με ιδιαίτερη έμφαση ότι η ζωή στους δρόμους των Αθηνών και στους «κόλπους» της Ελληνικής Κοινωνίας – αν δεν προλάβουν οι «υγιείς δυνάμεις», που διαθέτει ακόμη ο τόπος να παρεβληθούν, για να φέρουν το «ΘΑΥΜΑ», που όλοι ονειρεύονται – οδηγείται σε καταστάσεις ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ, τις οποίες κανείς δεν θα μπορεί ούτε να ελέγξει, ούτε να κατευθύνει, δεδομένου ότι πέρα και πάνω από τους μηχανισμούς των Κομμάτων – που είναι γνωστό ότι είναι στο σύνολό τους διαβλητά – οι καταστάσεις που θα εξελίσσονται και θα κυριαρχούν στους δρόμους θα «τρέφουν» το δίλημμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ? Που όπως επίσης είναι γνωστό τελικά το διαδέχεται και το αποκαθιστά η ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ και ΚΡΥΦΟ –ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ επιλογή, όποια τελικώς μορφή και αν πάρει.
Από τους πιο πάνω λόγους αυτό που οι πολιτικοί παρατηρητές ήθελαν με ιδιαίτερη έμφαση να παρατηρήσουν είναι «πως το δίλημμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ και ότι άλλο μέλλει να ακολουθήσει, βαρύνει σε ακέραιο τις σημερινές Πολιτικές, Οικονομικές, Κοινωνικές Ηγεσίες, που είναι ΑΝΑΞΙΕΣ.
Πολύ κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών των σημερινών Ελλήνων, που εναγώνια αναζητούν τη «Συνταγή Σωτηρίας», στην αυτενέργεια των ΜΑΖΩΝ και του ΟΧΛΟΥ, που όμως αν συνεχίσει να λειτουργεί μόνος του επί πολύ θα «κατασπαράξει» τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές καταλήγοντας διατύπωσαν, ότι κάτω από τις σημερινές συνθήκες η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα διπλό δίλημμα :

1) αν θα επιλέξει να μείνει στα χέρια του ΛΑΟΥ ή θα παραδοθεί στα νύχια των ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ και

2) αν θα διαλέξει ή θα ανεχθεί την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή την ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ.

Advertisements