Ο Πόλεμος της Ζούγκλας του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ…

Η ΑΜΥΝΑ κατά της «ΑΓΕΛΗΣ των ΛΥΚΩΝ» που κατασπαράζουν το ΕΥΡΩ και τις ΧΩΡΕΣ της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

… έχει ανάγκη “ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ” και “ΟΜΑΔΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ”

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Επιτέλους αποφασίστηκε χθες ένα ποσό 600 δις ευρώ (60 δις από την Commission, 440 δις από δάνεια Χωρών της ΕΕ και 100 δις από το ΔΝΤ) να αποτελέσει την πρώτη ΑΣΠΙΔΑ στον αγώνα κατά των κερδοσκόπων των Παγκόσμιων Αγορών.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν οι πολύπλευρες «κερδοσκοπικές επιθέσεις των Αγορών» οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομίας των «27», είχαν τις τελευταίες 2-3 μέρες συνεχείς επαφές και Συνεδριάσεις, που διαρκούσαν μέχρι σήμερα το πρωί (Δευτέρα 10 Μαΐου 2010), προκειμένου να εγκαταστήσουν ένα Μηχανισμό Άμυνας κατά της «ΑΓΕΛΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ», που προς το παρόν κατασπαράσσουν τα μικρότερα και πιο αδύνατα Κράτη-Μέλη – πρόβατα (κυρίως από τις Χώρες του Νότου Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία κλπ.) από το «μαντρί» της Ευρωζώνης – προκειμένου να «αποτελειώσουν» το Ευρώ και την Ευρωζώνη.

Όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι χωρίς τη συνένωση των δυνάμεων των Κρατών για τη δημιουργία “ομάδων κυνηγών” και “καταφυγίων” κατά της “ΑΓΕΛΗΣ των ΛΥΚΩΝ” κανένας τελικά δε θα διασωθεί.

Για αυτό τις αγωνιώδεις προσπάθειες των «27» της Ευρώπης, παρακολουθούσε η Αμερική, που έπαιξε το ρόλο του 28ου μέλους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρενεύει πάλι προς τη Μέρκελ και το Σαρκοζί στους οποίους συνέστησε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

Εξάλλου, η παρουσία στο Μηχανισμό Στήριξης των ΗΠΑ πιστοποιείται αναντίλεκτα και από την παρουσία του ΔΝΤ με 100 δις ευρώ στο αρχικό κεφάλαιο του πιο πάνω Μηχανισμού.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στην ιστοσελίδα μας τις οικονομικές εξελίξεις – και οι οποίοι από μιας αρχής επέμειναν με έμφαση ότι ό,τι σημειωνόταν με την Ελληνική Περίπτωση αποτελούσε στρατηγικό στόχο του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ για “αναδιάρθρωση και ανασύνταξη” των δυνάμεων του Δυτικού Καπιταλισμού (ΗΠΑ-ΕΕ) – έλεγαν σε σχέση με το «μαραθώνιο» των διαπραγματεύσεων που γίνονταν στις Βρυξέλες, ότι το sprind για την Ευρω-άμυνα είχε φιλοδοξία για 1 τρις ευρώ – ποσό ικανό κατά την κρίση των ειδικών για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των κερδοσκόπων – αλλά η μικρή «μαγιά» 60-70 δις ευρώ της Commission, δεν επέτρεψε αυτό να επιτευχθεί, αν και τα τελικά 600 δις δεν αποτελούν “ασήμαντη εκκίνηση”, μόνο που θα χρειαστεί ίσως και ένας δεύτερος γύρος εάν η «ΑΓΕΛΗ των ΛΥΚΩΝ» επιμείνει στις επιθέσεις της για την εκμηδένιση του ευρώ και την εξουθένωση της Ευρωζώνης.


Για αυτό οι πολιτικοί παρατηρητές, επιμένουν ότι ο αγώνας για την εξασφάλιση της ύπαρξης του ευρώ δεν τελείωσε – ολωσδιόλου το αντίθετο – μόλις αρχίζει και ανάλογα με τις εντωμεταξύ εξελίξεις μπορεί να παρουσιάσει πολλές εναλλασσόμενες φάσεις. Αυτό για τους Λαούς των Κρατών που δοκιμάζονται από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων μπορεί να σημαίνει νέα επώδεινα μέτρα.


Μετά πάντως όσα πιο πάνω σημειώσαμε, ότι παρατηρούνται ο μεγαλύτερος φόβος για τις χώρες του ευρώ είναι να περάσουν σε μια βαθιά Ύφεση, η οποία σε συνδυασμό με τις ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις που, μπορεί να παρατηρηθούν θα τερματίσει την κοινωνική συνοχή και την οικονομικο-κοινωνική ειρήνη σε πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες και χώρες.

Advertisements