ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ και ΕΙΡΗΝΙΚΟΤΕΡΕΣ…..

Ο ΘΥΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙ….

…. αλλά το ίδιο ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ και ΘΥΜΩΜΕΝΕΣ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η δεύτερη εντός του μηνός γενική απεργία δεν είχε ίσως τον παλμό της προηγούμενης κινητοποίησης (5/5/2010), αλλά ήταν από τις πιο μαζικές και οπωσδήποτε πιο ειρηνικές των τελευταίων χρόνων.

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό της ήταν ότι παρά τις ειρηνικότερες και ευπρεπέστερες εκδηλώσεις που την χαρακτήριζαν, εξακολουθούσε να δείχνει το θυμό των “μαζών” για όσα γίνονται από τις Εξουσίες – εγχώριες και ξένες – κατά των απλών πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Έτσι αν και μικρότερες οι διαδηλώσεις, που έγιναν χθες (20 Μαΐου 2010) στην Αθήνα, Θεσ/νίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, από εκείνες είχαν σημειωθεί στις 5 Μαϊου δεν υστέρησαν σε παλμό και ζωντάνια. Δηλαδή ήταν το ίδιο “απειλητικές και θυμωμένες”, όπως εκείνες των αρχών Μαϊου.

Με τα καταστήματα και τα γραφεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να είναι κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι από το Πεδίο του Άρεως, έχοντας στην κεφαλή την ηγεσία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εξίσου μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Η πορεία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ κατέληξε μπροστά στη Βουλή λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν για μια ακόμη φορά τους Πολιτικούς, όμως αυτή τη φορά δεν επιχείρησαν να «καταλάβουν» τη Βουλή, για την οποία βέβαια δεν ήταν φειδωλοί σε βρισιές και επιθέσεις.

Αν και οι πορείες και οι διαδηλώσεις ήταν σαφώς μικρότερες από κείνες που σημειώθηκαν την προηγούμενη φορά, οι απεργίες σε πολλούς τόπους δουλειάς έφτασαν μέχρι και το 100% των υπαλλήλων και εργατών του κάθε τομέα, ενώ τα καταστήματα ήταν κλειστά και «θωρακισμένα» από το φόβο νέων οχλοκρατικών διαδηλώσεων.


Μπροστά στο Κοινοβούλιο η οργή των διαδηλωτών ξεχείλιζε και οι εκδηλώσεις πολλών από αυτούς δεν περιοριζόντουσαν σε άναρθρες κραυγές, αλλά εκτεινόντουσαν σε έναρθρες βρισιές και επίθετα εναντίον όλων.

Στη Θεσσαλονίκη άδεια κατσαρολάκια και κουτάλια χτυπούσαν ρυθμικά έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης – εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην πορεία του Εργατο Υπαλληλικού Κέντρου και της Ένωσης Δημοσιονομικών Οργανώσεων.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.

Όμως και σε πολλές άλλες μεγάλες Επαρχιακές πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, που εξέφρασαν λίγο πολύ τα ίδια αισθήματα, συναισθήματα και αιτήματα σαν εκείνα της Πρωτεύουσας και της Συμπρωτεύουσας.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δόθηκε ένα νέο ραντεβού για τις 29 Μαϊου, που θα επαναληφθεί η Πανεργατική Απεργία, που θα γίνει την ημέρα ψήφισης του Νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου και κατά την οποία θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των Εργατικών Συνδικάτων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα μας, αρκέστηκαν σε ένα μόνο σχόλιο :

παρατηρούσαν «πικρόχολα» ότι το πλέον αποκρουστικό θέαμα παρουσίασαν εκείνοι των Πολιτικών, που δεν είναι μεν εναντίον των μέτρων – για τα οποία προβάλουν τους λόγους έκτακτης ανάγκης – είναι όμως και αναφανδόν υπέρ των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών, για να δικαιώσουν άλλη μια φορά την παλιά συμπεριφορά του Παλαιο – Κομματισμού σε νέα έκδοση, αφού εννοούν ακόμη και τώρα να είναι «ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ».


Advertisements