Ο «ΜΠΑΜΠΑΣ ΡΟΚΟΥ» ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ…..

Ο «ΡΟΚΟΣ και τα ΑΔΕΛΦΙΑ του» …. στη «ΦΑΚΑ»

…… ΜΕ ΟΣΑ Ο «ΥΙΟΣ ΡΟΚΟΣ» ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Για πρώτη φορά η Εξεταστική που λειτουργεί στη Βουλή παρουσίασε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, εξαιτίας των αποκαλύψεων – ομολογιών του «Ρόκου», περισσότερο γνωστού με το όνομα Α. Μαντέλης.

Στην προσπάθεια του ο «Ρόκος» να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, που τον έχουν εμφανίσει ως δωροδοκηθέντα από ένα τεράστιο χρηματικό ποσό της τάξεως των 10 εκ. μάρκων είπε : «μεθοδευόταν συστηματικά να εμφανιστώ ως δωροδοκηθείς με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο μάλιστα εμφανιζόταν ως Υπουργική αμοιβή, μέρος της οποίας δεν αποκλείεται μάλιστα να πήγε στο Κυβερνών Κόμμα, και να χρησιμοποιήθηκε πλαγίως σε Εκλογικές ή άλλες δαπάνες. Και αυτό είναι ψέμα, γιατί δεν έφτασαν αυτά τα χρήματα ποτέ σε μένα, επομένως δεν μπορεί να πήγαν και πουθενά αλλού». Επιχείρησε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι κάποιοι τον ήθελαν «ως εύκολο θύμα», διότι πάντα κατά τον «Ρόκο» «τον είχαν στοχοποιήσει» “διότι ο Μαντέλης δεν ήταν Βουλευτής, δεν ήταν σε Πολιτικούς Σχηματισμούς, δεν ήταν καν στην Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά ήταν το εύκολο θύμα, η παράπλευρη απώλεια“, όπως κατέθεσε.

Βέβαια λίγο πιο μπροστά ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε από μια εταιρία, για να υπογράψει συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά βάφτισε την δωροδοκία ως «χορηγία».

Σε λιγότερο από δυο ώρες ο Μαντέλης ομολόγησε χθες 3 εγκλήματα : απιστία σε βάρος του Δημοσίου, για τα οποία δεν θα τιμωρηθεί, καθώς τα αδικήματα που διέπραξε έχουν ήδη παραγραφεί.

Βέβαια ο Α. Μαντέλης στην πολύωρη κατάθεσή του είπε πολλά και διάφορα, για τα οποία «σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής» οποιουδήποτε ακροατή ή θεατή συμβεί να λάβει πλήρη γνώση του μοναδικού ακροάματος και θεάματος της χθεσινής (Τετάρτη 26 Μαϊου 2010) συνεδριάσεως της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεφύγει από οποιοδήποτε σχολιασμό είναι η υπενθύμιση της θέσης του Α. Μαντέλη στο Σύστημα Σημίτη (που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε την σταδιοδρόμησή του με το ανακοινωθέν της Μαδρίτης και την εξευτελιστική και Εθνο Εκμηδενιστική περιπέτεια των Ιμίων). Ήταν και μέχρι τέλος παρέμεινε το «χαϊδεμένο» παιδί του Συστήματος Σημίτη, ο «πατέρας» του οποίου σήμερα εμφανίζεται οργισμένος με την κατάθεση του παλιού «κανακάρη» του και πρώην Υπουργού και παλαιότερου στενού συνεργάτη του.

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο π. Πρωθυπουργός έχει εκνευριστεί τόσο από το ύφος και το περιεχόμενο της κατάθεσης, όσο και από τις αιχμές που άφησε ο «Ρόκος» για το ποσό των 10 εκ. μάρκων (ίδε για όλα αυτά το «ΒΗΜΑ» Πέμπτης 27 Μαϊου 2010 σελ. 4), που το ονόμασε «Υπουργική Αμοιβή». ώστε ετοιμάζει αποκηρύξεις και αναθεματισμούς, που πιστεύει πως θα τον διασώσουν.

Οι πολιτικοί σχολιαστές που από τις σελίδες του ιστολογίου μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, σημειώνουν με αηδία και ανατριχίλα την ωμότητα και τον κυνισμό παρομοίων καταθέσεων, οι οποίες γίνονται από παλαιούς Υπουργικούς ή μη Αξιωματούχους των Συστημάτων Εξουσίας, τύπου «Συστήματος Σημίτη», που «δηλητηρίασαν» την Ελληνική Πολιτική Ζωή, υπονόμευσαν τα Εθνικά Αμυντικά Αντανακλαστικά, και προετοίμασαν την Ιστορία των Εθνικών Υποχωρήσεων και Παραχωρήσεων, προκειμένου να τους επιτραπεί να προχωρήσουν σε υπονομεύσεις και προδοσίες κατά του Ελληνισμού , σαν και αυτές που ήδη διακρίνουν να γίνονται π.χ. στις περιοχές Κύπρου, Αιγαίου και Θράκης, αλλά και των δικαιωμάτων των απλών ανθρώπων του Λαού και των Πολιτών του Τόπου, που σήμερα χάνουν τις κατακτήσεις των αγώνων τους πολλών δεκαετιών.

Advertisements