Ο αφοπλισμός της Χώρας προχωρεί…

Τα ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ και ΑΣΗΜΙΚΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ… “στο ΣΦΥΡΙ”

…με την παράδοση των κοινωνικών και κρατικών εργαλείων σε άγνωστες ομάδες gangsters

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

«Μπαράζ» αποκρατικοποιήσεων-ιδιωτικοποιήσεων δεκάδων δις ευρώ την προσεχή τριετία, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων δρομολογεί η Κυβέρνηση.

Άξονας του προγράμματος είναι οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών, αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων και της νέας γραμμής του ΜΕΤΡΟ.

Ο Υπουργός Οικονομικών στην προσπάθειά του να «χρυσώσει το χάπι», απηύθυνε κάλεσμα στους ξένους επενδυτές και υπογράμμισε τη γενική φιλοσοφία «της διασφάλισης των Δημόσιων Αγαθών» και των συμμετοχών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και εθνικής ασφάλειας.

Όμως, η ουσία των πραγμάτων είναι ότι όλα «αξιοποιούνται» με «ξεπούλημά» τους σε Ιδιώτες, ντόπιους ή ξένους, δηλαδή στην επίσημη γλώσσα εκποιούνται, παραχωρούνται, μετοχοποιούνται. Πρόκειται για την «κεντρική γραμμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων», που έγινε δεκτή χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με άπειρες όμως αιχμές όσων Υπουργών μίλησαν κατά του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο όμως υποτίθεται ότι θα έχει το συντονισμό του προγράμματος.

Αργότερα καταβλήθηκε προσπάθεια να “διασκεδαστούν” με μια κοινή εμφάνιση – συνέντευξη 4 Υπουργών (Παπακωσταντίνου, Μπιρμπίλη, Ρέππα, Γερουλάνου), η σύγκρουση και οι τριβές ανάμεσα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όμως αυτό δεν άρκεσε για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη, που παρακολουθεί κατάπληκτη τις ΔΟΝΗΣΕΙΣ (που μερικοί τις χρεώνουν στο ΔΝΤ και στην Κυβέρνηση).

Βέβαια, υπάρχουν και μερικοί που θεωρούν τις εξαγγελμένες αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις “δειλές” και ανεπαρκείς. Όμως, η γενική αίσθηση του ελληνικού λαού είναι πως ο “χορός του Ζαλόγγου” της δημόσιας περιουσίας σε τομείς που υπηρετούν το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο τμήμα της υποστάσεως του έθνους-κράτους και για αυτό δεν πρέπει να εγγράφεται στα “ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ και τα ΑΣΗΜΙΚΑ” προς εκποίηση, με το πνεύμα του “όσο-όσο” για να “κλείσουμε ταμείο”.

Όμως, αυτό που κατεγράφη τελικά από ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό είναι, ότι κανένα από τα μέλη της Κυβέρνησης δεν αρνήθηκε την “στρατηγική των αποκρατικοποιήσεων-ιδιωτικοποιήσεων”, οι οποίες μάλιστα – όπως κάποιοι παρατήρησαν – γίνονται μόνο για δημοσιονομικούς-εισπρακτικούς και όχι για αναπτυξιακούς λόγους, αφού κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν έχει συνδεθεί με αυτές.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις παρατηρούν με έκπληξη και οργή το κατέβασμα της Χώρας σκαλί-σκαλί στου «κακού τη σκάλα» της Χώρας και προσθέτουν, ότι στην πιο πάνω πορεία τελικά η Κυβέρνηση θα μείνει μόνη, γιατί δεν αρκείται μόνο στις άμεσες θυσίες του λαού, αλλά προχωρεί στον πλήρη πολιτικό και ιδεολογικό αφοπλισμό της χώρας και στην παράδοση όλων των ερεισμάτων και στρατηγικών μηχανισμών του Δημοσίου στους ξένους ακόμη και τους εχθρούς του Ελληνισμού.

Επιμένουν με αυτή την ευκαιρία να τονίσουν ιδιαίτερα, ότι το θέμα – ως φαίνεται ο στρατηγικός σκοπός ΤΡΟΙΚΑΣ, ιδιαίτερα του ΔΝΤ – δεν είναι ο περιορισμός της σπατάλης του Δημοσίου ή και των επιπλέον έστω εισοδημάτων κάποιων μικρομεσαίων στρωμάτων, αλλά είναι ο αφοπλισμός του Ελληνισμού, που στο πρόσωπο του Δημοσίου βλέπει τον αντίπαλο των σχεδίων του.

Όμως, ο Ελληνισμός πιστεύει ότι τα ελάχιστα εργαλεία προστασίας του Δημοσίου είναι τα ερείσματα του Κράτους στους κοινωνικούς και κρατικούς μηχανισμούς, που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον – τα οποία του λοιπού θα ξεπουληθούν σε ομάδες gangsters από όλες τις γωνιές του πλανήτη, των οποίων το μόνο ενδιαφέρον θα είναι το κάθε εγκληματικό κέρδος της δικιάς τους συμμορίας – ανεξάρτητα του πόσο αυτό θα στοιχίσει στο ΛΑΟ και την ΠΑΤΡΙΔΑ – κατά πλήρη συμμόρφωση με την φιλοσοφία και πράξη του ΑΓΡΙΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, της ακραίας ΠΑΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ .


Advertisements