ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ «ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ»….

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ να ΓΙΝΕΙ «ΒΕΖΥΡΗΣ» στην ΕΥΡΩΠΗ και «ΠΑΤΙΣΑΧ» στην ΑΦΡΟ – ΑΣΙΑ

….. ΟΠΟΥ τους το ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ!!!


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Με βάση τις τελευταίες «στρατηγικές» κινήσεις της Τουρκίας, οι πολιτικοί αναλυτές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, θεωρούν ότι η αξίωση του Ερντογάν – που τυπικά εξακολουθεί να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι οι επιλογές του δείχνουν ότι δεν ελπίζει πια να πετύχει το πρώτο – να ενταχθεί στην Ε.Ε. , ενώ προωθεί το «Οθωμανικό όνειρο» για να αποτελέσει τον «Ηγεμόνα» των Τουρκο – Αράβων Μουσουλμάνων σε ολόκληρη την Αφρο – Ασία, αλλά και να συμμετέχει στην Ηγεσία της Ευρώπης, αποτελούν «απραγματοποίητα όνειρα», που όμως μετά μανίας καταδιώκει, προκειμένου να αποκαταστήσει στις μέρες μας την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Ουάσιγκτον σε πρώτη ανάγνωση δείχνει να μην τα απορρίπτει – παρά τη δημόσια δυσανασχέτησή της σε πολλές πλευρές του πιο πάνω Οθωμανικού Σχεδίου . Μάλιστα πιστεύει ότι υπαιτιότητι της Γαλλίας και της Γερμανίας, η Τουρκία απομακρύνεται από τη σύνδεσή της με την Ε.Ε. και εξ’αυτού του λόγου συμπεριφέρεται σε πολλές περιπτώσεις αντι – Δυτικά.
Αλλά με μια άλλη συμπεριφορά από μέρους των Μεγάλων Δυνάμεων της Ε.Ε. θα επιτυγχάνοντο καλύτερα αποτελέσματα για τη Δύση, από την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όμως οι Τούρκοι δείχνουν λίγο πολύ ότι το παίρνουν απόφαση και για αυτό “πέφτουν με τα μούτρα” στην προώθηση της πολιτικής τους, προκειμένου να επανέλθουν στις παλαιές περιοχές της Οθωμανικής Κυριαρχίας, σε μια σημερινή και εκσυγχρονισμένη μορφή, που θα τους επιτρέψει να παίξουν το ρόλο της Μεγάλης Περιφερειακής Δύναμης στις περιοχές της παλαιάς Τουρκικής Αυτοκρατορίας, χωρίς φιλοδοξίες να διεισδύσουν και στην Χριστιανική Ευρώπη, που τους “σνομπάρει” και τους ζητά να φέρνονται “Ευρωπαϊκά”.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν τις εξελίξεις στις ιστοσελίδες μας, θεωρούν σχεδόν βέβαιο το γεγονός του οριστικού
Οι πιο πάνω πολιτικοί παρατηρητές επισύρουν την προσοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης στα σημεία επαφής των Ελληνικών προς τις Τουρκικές Δυνάμεις, ιδιαίτερα στην οριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων και για ολόκληρη την Βαλκανική είναι πρώτιστο και για αυτό σε περιοχές , όπως το Αιγαίο και τα Βαλκάνια είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι οι Τούρκοι για την αλλαγή της «ψευτο- φιλικής» συμπεριφοράς τους απέναντι στους Έλληνες σε ανοιχτά επιθετική – εχθρική και το αντίστροφο. Αρκεί αυτό να θεωρούν ότι προωθεί τα Τουρκικά συμφέροντα της στιγμής ή των στρατηγικών συμφερόντων της.
προσανατολισμού της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής προς τους ορίζοντες των Περιοχών που κατοικούν Μουσουλμάνοι σε συμπαγείς αριθμούς, κύρια στη Μέση Ανατολή και την Νοτιο-Δυτική Ασία, επί των οποίων είναι ευπρόσδεκτη η Τουρκική Ηγεσία, ιδιαίτερα ενόψει του γεγονότος ότι στις εν λόγω περιοχές απομειώνεται η Αμερικανική επιρροή και παρουσία.

Advertisements