Στα ΣΚΟΠΙΑ θα αποφασίσει ο ΛΑΟΣ …..

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ και ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

…. Στην ΕΛΛΑΔΑ …. θα αποφασίσει ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Χθες στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων στην 5η μετά την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην Εξουσία συνάντησή τους. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 30΄ .

Μετά τη συνάντηση ο Δρούτσας ισχυρίστηκε ότι παρόμοιες συναντήσεις «μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν τόσο στην βελτίωση των διμερών σχέσεων, όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του ονόματος».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο «τραπέζι» έπεσε και σαν όνομα των Σκοπίων το «Vardaska Makedonija» (στη Σλαβομακεδονική διάλεκτο) ή το « Μακεδονία του Βαρδάρη». Βέβαια είναι εμφανές ότι παρόμοια πρόταση αποτελεί έμπνευση των Αμερικανών, που τελικά φαίνεται ότι αρχίζουν να σκέπτονται τι θα προκύψει στο μέλλον με τη Βουλγαρία, για την οποία προφανώς – αντί δώρου για τη στάση της κατά τα τελευταία χρόνια – επιφυλάσσουν το “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΠΙΡΙΝ”.

Όμως μετά την συνάντηση ο Γκρουέφσκι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «ότι κατά τους Έλληνες Διπλωμάτες η Αθήνα ζητά μόνο την αλλαγή του ονόματος», ο κ. Γκρουέφσκι παραδέχθηκε το γεγονός, ισχυρίστηκε όμως ότι αυτό συμβαίνει μόνο τον τελευταίο καιρό. «Συζητούμε για μια λύση πακέτο, η οποία θα συμπεριλαμβάνει ότι είναι προβληματικό» τόνισε. «Η λύση αυτή θα αφήνει άθικτη την ταυτότητά μας , θα είναι αποδεκτή από τις δύο Χώρες και επιπλέον θα πρέπει να γίνει αποδεκτή με Δημοψήφισμα στη Μακεδονία (!) … Σκόπια».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούσαν σκωπτικά – όσο αναφερόντουσαν στα πιο πάνω σχόλια – ότι την απόφαση για το πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια, για μεν τη Σκοπιανή πλευρά θα πάρουν οι πολίτες των Σκοπίων, για δε την Ελληνική πλευρά ο Δρούτσας και πρόσθεταν ότι ασφαλώς και δεν υπάρχει παράδειγμα μεγαλύτερου αυτοεξευτελισμού από ένα τέτοιο θέαμα, στο οποίο ο τελικός κυρίαρχος και εκείνος που θα πάρει την απόφαση στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν είναι παρά ένας παρόμοιος παράγοντας, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ενώ στην περίπτωση των Σκοπίων ο Σκοπιανικός Λαός.
Και κατέληγαν ότι αξίωση του Ελληνικού Λαού στην περίπτωση παρομοίας σημασίας αποφάσεων είναι η απόφαση να παίρνεται μετά από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Advertisements