Καήκαν οι Πολιτικές διαδικασίες ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ….

Τα «ΓΕΡΑΚΙΑ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

….. ΧΤΥΠΟΥΝ στις ΠΟΛΕΙΣ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!

….. και ξαναγράφονται ΝΕΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ σελίδες στο ΚΟΥΡΔΙΚΟ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Τα «γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν» (μια οργάνωση που συνδέεται με το ΡΚΚ με το οποίο έχει ανοίξει μέτωπο ο Τουρκικός Στρατός στη μεθόριο με το Β. Ιράκ) χτύπησαν χθες 22 Ιουνίου 2010, με βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που προκάλεσε 4 νεκρούς και 12 τραυματίες, γιατί έσκασε μέσα σε λεωφορείο που επέβαιναν Στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο χώρο των αποσκευών και εξερράγη 7.00 το πρωϊ, όταν το λεωφορείο έφθασε στο Ευρωπαϊκο Προάστιο της Κωνσταντινούπολης Χάλκαλι.

Σχεδόν την ίδια ώρα αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθησαν σε Φυλάκιο του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή Σίλβαν του Ντιγιαρμπαρκίρ.

Όμως η σπουδαιότερη συνέπεια από τις νέες επιθέσεις των Κούρδων ήταν ότι αφενός μεν κάηκε η Πολιτική της «ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ» των 15 – 20 εκ. Κούρδων της Τουρκίας σ’αυτήν και αφετέρου αναβίωσε η σύγκρουση Νέο – Οθωμανών – Κοσμικών για το «ΚΟΥΡΔΙΚΟ».

Κατά τους πολιτικούς μάλιστα παρατηρητές οι αποφυλακίσεις 12 πρώην Στρατηγών και Αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού, που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή στο σχέδιο «Βαριοπούλα», που στόχο είχε την αποσταθεροποίηση της Χώρας με προβοκάτσια για την ανατροπή της Κυβέρνησης Ερντογάν, και η οποία ήταν η δεύτερη μετά την αποφυλάκιση άλλων 14 Αξιωματικών, που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν – είναι συνεπεία της αγωνιώδους προσπάθειας της Κυβέρνησης των Νέο – Οθωμανών να «μαλακώσουν» τους εντός του Στρατεύματος εχθρούς τους και να «γεφυρώσουν» τις μεταξύ τους διαφορές, δεδομένου ότι σκοπεύουν να ξαναξεκινήσουν τη σύγκρουση με τους Κούρδους με νέα ορμή στο πρότυπο των παλαιών μεθόδων.

Βέβαια οι πολιτικοί παρατηρητές σε κείνη την περίπτωση θεωρούν ότι ο αποχαιρετισμός της Τουρκίας στην Ευρώπη – για ένταξη σ’ αυτήν – θα είναι οριστικός και τελεσίδικος.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, υπενθυμίζουν τη σταθερή εκτίμηση που εκφραζόταν πάντα από αυτές τις ιστοσελίδες, ότι ο γάμος ανάμεσα αφενός μεν στην Ευρώπη – με τη μορφή της Ε.Ε – και της Αφρο – Ασίας δια της Τουρκίας, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην παρούσα φάση των ιστορικών εξελίξεων και το περισσότερο που μπορεί να γίνει είναι η ειδική σχέση ανάμεσα σε Ε.Ε. – Τουρκία και προς αυτό έπρεπε πάντα να είναι σταθερά προσανατολισμένη η Ελλάδα.

Όμως δυστυχώς η πολιτική των Ελληνικών Κυβερνήσεων από την εποχή των Κυβερνήσεων Σημίτη και μετά, εγκατέλειψε – μέχρις εγκλήματος – τη σταθερή πολιτική της εξυπηρέτησης κατά πρώτο λόγο των Ελληνικών Συμφερόντων, προκειμένου να συμμορφωθεί με πολιτικές “μικρής ή μεγάλης” υποτέλειας – σε πολιτικές τρίτων , οι οποίες μάλιστα δεν ήταν καν σταθερές, γιατί εξυπηρετούσαν τα Οικονομικά συμφέροντα εναλλασσομένων ομάδων στην Ηγεσία Μεγάλων Κρατών – με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε Εξωτερική Πολιτική “τραγέλαφο”, χωρίς Εθνικές “σταθερές”, που κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε Εθνικές “τραγωδίες” από τις οποίες δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν οι μικροί ή μεγάλοι “διαμελισμοί” της Χώρας ή η ανάπτυξη – καθ’ υποκίνηση από τρίτους – χωριστικών Κινημάτων, που θα μπορούσαν να εξουθενώσουν τη μικρή και αδύναμο Χώρα μας.

Advertisements