Τουρκική Άγκυρα στο Ιώνιο…

Οι ΤΟΥΡΚΟΙ στο ΙΩΝΙΟ για τη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ» του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ…

…μετά από την Τουρκική «διείσδυση» στο Αιγαίο

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Έξι Τούρκικες φρεγάτες και ένα σύγχρονο υποβρύχιο, λαμβάνουν μέρος σε «πολεμικά γυμνάσια», που ναυτική βάση έχουν στον Αυλώνα.

Τα υποθαλάσσια δυνητικά πεδία μάχης του Ιουνίου, μετά την εγκατάσταση της Τουρκικής ναυτικής βάσης στον Αυλώνα, στο Πασαλιμάνι, έχουν νευραλγική και κρίσιμη σημασία για το Τουρκικό ναυτικό.

Η άσκηση που σχεδιάστηκε από την Άγκυρα θα γίνει από τα δυτικά της Κεφαλονιάς μέχρι τα δυτικά της Κρήτης και σκοπό έχει – μαζί με τις κινήσεις, που το Τουρκικό Ναυτικό κάνει συστηματικά στο Αιγαίο, τη “ναυτική περικύκλωση” του κορμού της Ελλάδος, ο οποίος έτσι κατά τρόπο επιδεικτικό και θεαματικό θα αποτολμήσει μια “επίδειξη ναυτικής περικύκλωσης”, που όχι μόνο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, αλλά ούτε κανείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα γίνει στις σύγχρονες εποχές προ των μεγαλο-ιδεατικών ονείρων των Νέο-Οθωμανών.

Ο πρωτοφανής αυτός σχεδιασμός, που όπως προ ολίγου είπαμε για πρώτη φορά αποτολμάτε και του οποίου η αποκορύφωση θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες μέχρι 28 Ιουνίου 2010, θα απασχολήσει δυνάμεις του Task Group (TG) 496 του Τουρκικού Ναυτικού. Ήδη χθες, 23 Ιουνίου 2010, πέντε Τουρκικά Πολεμικά Σκάφη (το «TCG KEMAL REIS F 247», το «TCG GIRESUN F 491», το «TCG GAZIANTEPE F 490», και το «TCG TURGUT REIS F 241») με συνολικό αριθμό πληρωμάτων 1125 άτομα, που βρισκόντουσαν στα Αλβανικά λιμάνια ξεκίνησαν με σκοπό την πιο πάνω άσκηση.

Το υποβρύχιο INONU, που από τις 17 Ιουνίου βρίσκεται στο λιμάνι του Τάραντα, πρόκειται να ενωθεί τις επόμενες ημέρες με τα υπόλοιπα πλοία του στόλου των ασκήσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κεφαλονιάς εντός του νοητού ορίου του FIR Αθηνών.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη Τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον 2 φρεγάτες), τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων κάπου δυτικά της Κρήτης ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το Τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το INONU θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στο Ελλήσποντο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις παρατηρούν ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά από την εποχή της Απελευθερώσεως της Ελλάδος, οι Τούρκοι επιχειρούν μια τόσο προκλητική και θεαματική ναυτική περικύκλωση της χώρας μας και σε πείσμα των ψεύτικων και υποκριτικών εκκλήσεων του τάχα φιλειρηνιστή(!) και προστάτη(;) του Διεθνούς Δικαίου Ερντογάν, που δεν κουράζεται – αυτός και οι Υπουργοί του – να επαναλαμβάνει ότι καλούν τους πάντες σε αφοπλισμό, την ίδια ώρα που έχει θεαματικά ανατραπεί η παλαιά αναλογία-ισορροπία όπλων μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας – των 7/10 και ταυτόχρονα την αυτή στιγμή που είναι ακόμη ζεστές οι νέες παραγγελίες προς τις οποίες έχει πρόσφατα προχωρήσει η Τουρκία, προκειμένου να εξαπατήσει τους… “χορτοφάγους” της Ελλάδος και του άλλου κόσμου, που παίρνουν στα σοβαρά τη χονδροειδή προπαγάνδα των Τούρκων μιλιταριστών ή Νέο-Οθωμανών.

Οι ναυτικές ασκήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιώνιο ολοκληρώνουν με εύγλωττες πινελιές την εικόνα της προετοιμαζόμενης από όλα τα μέρη περικύκλωσης του Ελληνικού Ηπειρωτικού χώρου και αποτελούν εύγλωττη αποστόμωση, στους μανιακούς της Ελληνοτουρκικής εταιρικής σχέσης.

Advertisements