ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

Γράφει ο Δρ. Αριστείδης Δ. Πάνος – Πολιτειολόγος

Στις 11/11/2009 λίγες μέρες προ της εκλογικής αναμετρήσεως στην Ν.Δ. για την ανάδειξη ηγεσίας μεταξύ άλλων γράφαμε : ” χωρίς να εκτιμούμε ότι (και) ο Σαμαράς δεν θα επιδιώξει την κατάληψη της Εξουσίας, άλλωστε τι νόημα θα είχε η διεκδίκηση της Ηγεσίας του Κόμματος του, πιστεύουμε ότι η πρότασή του για ένα Κόμμα με ιδεολογικό προσανατολισμό, κατ’ αρχήν και ύστερα η επιδίωξη για επάνοδο στην Εξουσία, εμπεριέχει και ένα “άρωμα” πολιτικής ηθικής, τόσο απαραίτητο στην πολιτική μας “κονίστρα”, η οποία πάσχει από μαρασμό και αρρωστημένο αμοραλισμό”.

Στο ανωτέρω σκεπτικό μας επικρατούσε βεβαίως και η άποψη ότι ο κ. Σαμαράς ελαύνεται από γνήσιο πατριωτισμό και ενδιαφέρον για τη σωτηρία της Πατρίδας. Διότι πατριωτισμός δεν σημαίνει… να ξεκινήσουμε .. για την Αγιά Σοφιά, αλλά να την σώσουμε και από την χρεωκοπία. Και εδώ ο κ. Σαμαράς συμπιεζόμενος από τον δρώντα  στα δεξιά του κ. Καρατζαφέρη και εις την αριστεράν του … πλην των κ.κ. Δήμα και Αβραμόπουλο, που είναι η Κεντρώα έκφραση (τρομάρα μας) της Ν.Δ., η ετοιμαζόμενη να …δράσει κ. Μπακογιάννη, διαπράττει λάθη.

Και πρέπει ο κ. Σαμαράς σ’ αυτή τη φάση να απαλλαγεί από τις κραυγές και εξαλλοσύνες των κομματικών του γκρουπόσκυλων.

Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη επικρατήσει στην Ν.Δ. πρέπει λοιπόν να αποδειχθεί και αντάξιος της ιστορίας ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πρέπει πράγματι, όχι μόνο μείγμα οικονομικής πολιτικής να προτάξει και καταθέσει, αλλά πρωτίστως μείγμα γενικότερης υπεύθυνης πολιτικής να παρουσιάσει. Και τα μείγματα πολιτικής χρειάζονται ευελιξία και αποφασιστικότητα, χρειάζονται  υπέρβαση από μονολιθικές αγκυλώσεις, χρειάζονται υπεύθυνη πολιτική στάση απέναντι στα προβλήματα της Χώρας και όχι απέναντι στους Κομματικά στοιχισμένους κεκράκτες.

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι ιστορία δεν γράφουν μόνο όσοι γίνονται Πρωθυπουργοί, αλλά και όσοι αναδεικνύονται αντάξιοι των επιταγών και προσδοκιών της πατρίδας.

Και σήμερα η πατρίδα κινδυνεύει, ανεξαρτήτως αιτίων και αιτιατών. Έχει εκπεμφθεί  “Σήμα Κινδύνου” και ο Ελληνικός Λαός ζητάει από όλους τους Πολιτικούς Ηγέτες του,  ένα μήνυμα.

Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “Ζητείται Ελπίς” την οφείλεται και εσείς και το Κόμμα σας, στον Ελληνικό Λαό. Άλλωστε είστε συνεχιστής της Ν.Δ.  ως Επικεφαλής – Ηγέτης της.


Advertisements