Οι ΠΗΓΕΣ και οι ΑΙΤΙΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ αλλά και ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ…..

H AΓΚΥΡΑ δεν ΚΡΥΒΕΙ την «ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΑ» της για να ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ την ΕΝΕΡΓΕΙΑ (από ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και ΑΕΡΙΟ) σε ολόκληρη τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ

…. ανάμεσα σε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Με διαγωνισμό που προκήρυξε η Κρατική Τουρκική Ανώνυμος Εταιρία Πετρελαίου (ΤRAO), ανοίγει κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο μέτωπο ανταγωνισμού ανάμεσα αφενός στην Τουρκία και αφετέρου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Χθες 12 Ιουλίου 2010 δημοσιεύτηκε στην Τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού «για σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο», στο υπ. Αριθ. 27369 ΦΕΚ, σε θαλάσσια έκταση 1.100 τ.μ. στη Μεσόγειο. Ειδικότερα, γεωγραφικά στίγματα της περιοχής δεν δίδονται από την είδηση…

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και σαν απάντηση της Άγκυρας στην ανακοίνωση της Αθήνας, ότι σχεδιάζει να συστήσει φορέα για έρευνες υδρογονανθράκων και στο Αιγαίο.

Οι Έλληνες σχολιαστές που παρακολουθούν τα γεγονότα και τα σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας, δεν απέκλειαν την πιθανότητα η περιοχή να περιλαμβάνει και τα όρια της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδος, όπως επίσης και των περιοχών ενδιαφέροντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι η αποκλειστική οικονομική ζώνη της (ΑΟΖ) αντιμετωπίζει τον Τουρκικό ανταγωνισμό.

Δεν θα πρέπει επίσης να λησμονείται ότι η Άγκυρα έχει διαφορές σχετικά με τις έρευνες υδογονανθράκων και με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα όσα πράττει αυτή εντός της αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν σις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις υπογραμμίζουν με ιδιαίτερη έμφαση, ότι μέρα με την μέρα και ώρα με την ώρα το πακέτο του ενδιαφέροντος Ελλήνων και Τούρκων για τις ποσότητες Πετρελαίου και Αερίου ολοένα και κορυφώνεται και είναι αδύνατο αργά ή γρήγορα να μην αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή σύγκρουσης.

Advertisements