Η Κυβέρνηση της Ελλάδας «ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ» …..

Η ΕΛΛΑΔΑ στα «ΝΥΧΙΑ» των «ΦΟΥΦΟΥΤΩΝ»

………. για όσα ο Μηχανισμός του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ «ΑΞΙΩΝΕΙ»!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ένα τυχαίο περιστατικό, που συνέβη στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής την 21η Ιουλίου 2010, όπου συζητήθηκε η παρακολούθηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αποκάλυψε σε όλη την μεγαλοπρέπεια τον τρόπο της σημερινής διακυβέρνησης της Χώρας.

Το περιστατικό αφορούσε τους διάφορους – κατά την έκφραση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης – «φον – φούφουτους» (τους αντιπροσώπους της ΤΡΟΪΚΑ), που πρόκειται να επισκεφθούν πάλι τη Χώρα μας, και οι οποίοι κατ’ αξίωση της ΤΡΟΪΚΑΣ θα επισκέπτονται μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου τα διάφορα Υπουργεία, προκειμένου να ελέγχουν τα στοιχεία, που θα τους παρουσιάζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Το πιο πάνω αίτημα είχε αποδεχθεί ο Υπουργός Οικονομικών και ουσιαστικά το «πέρναγε» στη λοιπή Κυβέρνηση – μια που αποτελεί το διάμεσο μεταξύ της ΤΡΟΪΚΑΣ και της Ελληνικής Κυβερνητικής Αντιπροσωπείας.

Όπως είναι φυσικό κάποιοι Υπουργοί δεν αισθάνθηκαν άνετα και κάτι «ψέλλιζαν» μπροστά στην πιο πάνω προοπτική.

Όμως ο Υπουργός Οικονομικών – γνωστός «yes men» – το προωθούσε, δεδομένου ότι έβρισκε φυσική τη δυσπιστία της ΤΡΟΪΚΑ στην φιλαλήθεια των Ελληνικών Αρχών και των Ελλήνων Υπαλλήλων. Για αυτό και έχοντας αποδεχθεί την ουσία του αιτήματος αναζητούσε μαζί με τους υπόλοιπους Υπουργούς «το κατάλληλο σχήμα», για να λειτουργήσει σε αυτή τη λογική. Όμως η αντίσταση των συναδέλφων του Υπουργών δεν τελείωνε το θέμα κατά τις αξιώσεις του.

Αργότερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – που φαίνεται συμμεριζόταν τη δυστροπία των λοιπών Υπουργών – μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στους «φον – φούφουτους» – στους οποίους δεν πρέπει όπως είπε να δοθούν περισσά δικαιώματα – για τους οποίους όμως έμμεσα παραδέχθηκε, ότι είναι αυτοί στων οποίων τα «νύχια» έχει περιπέσει αυτή την στιγμή η διακυβέρνηση της Χώρας.

Το πιο πάνω περιστατικό δείχνει καθαρά ότι ακόμη και μέσα στην Κυβέρνηση υπάρχει διαρκώς μια «ογκούμενη» αντίθεση εναντίον της κατάστασης, που έχει σήμερα διαμορφωθεί και την οποία ακόμη για τους λοιπούς Υπουργούς φέρεται να εκφράζει και να ενσαρκώνει ο Υπουργός Οικονομικών με τις παντός είδους παρεμβάσεις του.

Για αυτό εξάλλου συγκεντρώνει τα «πυρά» Βουλευτών και Υπουργών από όλες τις πλευρές.

Η πιο πάνω κατάσταση δείχνει καθαρά ότι οι κύριοι μοχλοί της στήριξης της επέμβασης του ΔΝΤ στη Χώρα ζουν υπό προθεσμία και δεν μένει πια παρά μόνο η κατάλληλη ευκαιρία, προκειμένου να εκδηλωθεί η σοβούσα αυτή εναντίωση κατά όσων θεωρούνται αυτή τη στιγμή υπεύθυνοι, γιατί προσκλήθηκε και εγκαταστάθηκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τη στιγμή που για πάρα πολλούς ήταν δυνατή η αναζήτηση και ανεύρεση άλλων λύσεων, που δεν θα στοίχιζαν ούτε ακριβότερα, ούτε χρονικά περισσότερο εκτεταμένων από αυτές που τελικά προτιμήθηκαν και έχουν οδηγήσει και σε ακριβότερες και πιο ταπεινωτικές για την Εθνική Υπερηφάνεια και την Εθνική Οντότητα και Ακεραιότητα καταστάσεις.

Advertisements