Οι Τούρκοι ξεφαντώνουν…

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ” ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

…και οι φίλοι των Τούρκων “φορτσάρουν”

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Οι φετινές γιορτές των Τούρκων στα κατεχόμενα – αλλά και τη Θράκη – ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικές και προκλητικές.

36 χρόνια μετά την εισβολή, οι Τούρκοι αποφάσισαν να οργανώσουν φαντασμαγορικές γιορτές στην Κερύνεια, στο σημείο «πέντε μίλι», όπου ξεκίνησε η απόβαση των Τουρκικών δυνάμεων ξημερώματα της 20 Ιουλίου του 1974.

Στο σημείο αυτό σκοτώθηκαν εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι κατά την άμυνα του νησιού. Στο ίδιο σημείο επανεμφανίστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς.

Φέτος χιλιάδες Τουρκοκύπριοι αλλά και έποικοι, συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κερύνειας. Η συγκέντρωση αυτού του πλήθους την ημέρα της επετείου ήταν ιδέα και πρωτοβουλία πολλών οργανώσεων, που πρόσκεινται στην ιδεολογία του Ραούφ Ντενκτάς που δε θέλουν την επανένωση της Νήσου.

Μέχρι νωρίς τα ξημερώματα περίμεναν όλοι οι έποικοι και το πρωί εμφανίστηκαν σκάφη να φτάνουν στην παραλία. Αυτά τα σκάφη μετέφεραν δεκάδες άντρες, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση εισβολής στην Κύπρο και 36 χρόνια μετά αποβιβάστηκαν και πάλι στην ίδια παραλία και αγκαλιάστηκαν με τον κόσμο.

Παράλληλα στο ίδιο σημείο συγκεντρώθηκαν μουεζίνιδες για να διαβάσουν την πρωινή προσευχή και να ευχαριστήσουν το Θεό για όσα συνέβησαν το ’74.

Ακολούθησε και ένα μεγάλο show με βεγγαλικά και περίπου στις 6 τα ξημερώματα όλα είχαν τελειώσει.

Μια μέρα μετά με μια τελετή – πρόκληση που έστησε στην Κομοτηνή η Άγκυρα στη μνήμη του πρώην Μουσουλμάνου Βουλευτή Σαδίκ Αχμέτ για τα 15 χρόνια από το θάνατό του, θέλησε επίσημα και πανηγυρικά η Τουρκία να δώσει το παρόν της για τα 15 χρόνια στη μνήμη του Μουσουλμάνου Βουλευτή Σαδίκ Αχμέτ, που επίσημα και πανηγυρικά θρήνησε για την απώλειά του.

Η Τουρκία πιστή στην πάγια πρακτική της να χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ως «Δούρειο Ίππο» για τα σχέδιά της έστειλε έναν υψηλόβαθμο εκπρόσωπό της στην εκδήλωση.

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μουλέντ Αρίντς – που θεωρείται από τα σημαντικότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (AKP) – έφτασε στη Θράκη μαζί με τη σύζυγό του για να παραστεί στους εορτασμούς των Μουσουλμάνων.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Αντιπρόεδρος διαβίβασε τα μηνύματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του Αχμέτ Νταβούτογλου και αποκάλεσε Τουρκική τη Μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει η Μουσουλμανική (για του Τούρκους, Τουρκική) μειονότητα, αλλά και τις ανάγκες της.

Όμως, κατά αυτήν την περίοδο δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που είναι προκλητικοί απέναντι σε όλους τους άλλους, γιατί προκλητικοί είναι και οι φίλοι της Τουρκίας για λογαριασμό της.

Έτσι ο Άγγλος Πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Άγκυρα, δήλωσε ότι είναι πολύ θυμωμένος, γιατί η γειτονική χώρα δεν έχει γίνει δεκτή στην ΕΕ και για αυτό επιτέθηκε κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δήλωσε ,μάλιστα ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Μετά από όλα όσα πιο πάνω σημειώνουμε τα οποία έλαβαν χώρα τις τελευταίες 3-4 μέρες, δε θα πρέπει να υπάρχει δυσκολία για να θεωρηθεί αυτό το διάστημα σαν διάστημα φιλοτουρκικών φεστιβαλικών εκδηλώσεων υπέρ της αναβαθμίσεως της Τουρκίας στις περιοχές που επιδιώκει το στέριωμα και την ανάπτυξή της.

Έτσι, αξίζει να μνημονευθεί ότι το τελευταίο Newsweek που κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα στον κόσμο αφιερώνει το εξώφυλλο και το τεύχος του στην άνοδο της Τουρκίας στον κόσμο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές, που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις επισύρουν την προσοχή όλων στις προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση και σταθεροποίηση της θέσεώς της στις περιοχές, που παίζει έναν πρώτο ρόλο και σε εκείνες που φιλοδοξεί να ασκεί επιρροές κατά αναβίωση των παλαιών Νέο-Οθωμανικών Ισλαμικών σχεδίων για την επέκτασή της σε μεγάλες περιοχές της Ασίας, Μ. Ανατολής και Ευρώπης.

Για αυτό και αποτελεί πρωτοφανή σολοικισμό και βαρβαρική σύλληψη η μανία των Αγγλοσαξόνων για την εγκατάσταση της Τουρκίας στην Ευρώπη, περιοχή η οποία ανήκε και ανήκει στην οικογένεια των Ευρωπαϊκών Λαών, με τους οποίους ούτε είχε ούτε μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε δεσμό αίματος και πολιτισμού.


Advertisements