ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ θέλουν την ΤΟΥΡΚΙΑ στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ CLUB……

Η ΑΓΚΥΡΑ στο «ΚΕΝΤΡΟ» του ΚΑΥΓΑ για την ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

…..η ΓΑΛΛΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ την θέλουν ΑΠΕΞΩ!!!


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντεϊβιντ Κάμερον, που βρέθηκε χθες στην Άγκυρα προέτρεψε τα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως τον Γαλλο – Γερμανικό Άξονα να άρουν τις αντιρρήσεις τους γύρω από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Απευθυνόμενος προς τους Τούρκους είπε «οι θρησκευτικές προκαταλήψεις σας κλείνουν το δρόμο….. θα παραμείνω ο ισχυρότερος δυνατός υπέρμαχος της ενταξιακής σας υποψηφιότητας».

Όμως την ίδια ώρα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελε επαναλάμβανε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη θα καθυστερήσει πολύ.

Ενώ οι Times του Λονδίνου ειρωνευόμενη τον Βρετανό Πρωθυπουργό έγραφαν ότι αυτά που είπε στην Άγκυρα είναι «μουσική για τουρκικά αυτιά», χωρίς όμως οποιαδήποτε άλλη πολιτική σημασία.

Παρά ταύτα οι δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού με το φιλοτουρκικό περιεχόμενο δεν στερούνται εντελώς σημασίας, γιατί αυτή την ώρα «φυσούν ευνοϊκά για τα τουρκικά πανιά» στις περιοχές των Τουρκικών desideratum στην παλιά περιοχή του Νέο Οθωμανικού Ισλαμισμού και ενισχύουν τις επιδιώξεις του Ερντογάν για Τουρκικό – Ισλαμικό μεγαλείο.

Μετά τα πιο πάνω οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις πολιτικές εξελίξεις, παρατηρούσαν ότι αν και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. – αν ποτέ αυτή γίνει – θα καθυστερήσει αφόρητα, αλλά το σημαντικότερο θέμα σε σχέση με την Τουρκία και την Ε.Ε. δεν είναι μόνο οι οικονομικοί όροι και αξίες, τους οποίους υπολογίζουν οι Αγγλοσάξονες, αλλά και οι πολιτιστικοί για τους οποίους η Άγκυρα δεν αισθάνεται κανενός είδους σεβασμό.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση η Τουρκία να αποτελέσει επισκέπτη ή ένοικο για την Ε.Ε., που θα γίνει ευχάριστα αποδεκτός από τους Ευρωπαϊκούς Λαούς και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, του οποίου δεν αποτελεί μέρος.

Advertisements