ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 2 – Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ της ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ενώ είμαστε ακόμη λίγα βήματα πριν από το Φθινόπωρο του 2010, που όλοι αναμένουν ότι θα είναι ο εναρκτήριος χρόνος για την δεύτερη φάση της δοκιμασίας και της συνέχισης ή μη των οδυνηρών μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, όλοι είναι βέβαιοι ότι έρχονται αποφάσεις για νέες «θυσίες».

Η δεύτερη δόση του δανείου θα δοθεί, όμως και η δεύτερη δόση των νέων θυσιών είναι δεδομένη και ήδη δρομολογημένη.

Το πώς θα εξειδικευτούν οι ΘΥΣΙΕΣ και ποιοι θα κληθούν να φέρουν τα ΒΑΡΗ των ΘΥΣΙΩΝ κατά τη φάση της εξατομίκευσής τους, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Το ότι όμως θα υπάρξουν νέα βάρη και νέες βαριές υποχρεώσεις, όλοι γνωρίζουν ότι είναι δεδομένο και δρομολογημένο και για αυτό κανείς δεν ρωτά ή δεν διερωτάται για αυτά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με το πέρασμα του χρόνου και ιδιαίτερα με το πλησίασμα και στις νέες Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές, οι εχθροί του «Μηχανισμού Στήριξης» και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ πολλαπλασιάζονται και η παράταξη των υπερασπιστών του μειώνεται.

Εξάλλου είναι βέβαιο – όσο και αν αυτό δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο και διακηρυγμένο με τις Δημοτικές – Νομαρχιακές Εκλογές του 2010 – ότι σε κάποιο σημαντικό βαθμό τα θέματα, που συνδέονται με την υπαγωγή της Ελλάδας στον «Μηχανισμό Στήριξης» και την επιβολή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, θα παίξουν ρόλο στα επιμέρους αποτελέσματα των υποψηφιοτήτων, που κατεβαίνουν με «Κομματικές Σημαίες» σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Εκτός συνεπώς από αυτά τα οποία έρχονται τις προσεχείς ημέρες και συνδέονται με την δεύτερη φάση των μέτρων, που έχει επιβάλλει ο «Μηχανισμός Στήριξης», προκειμένου να δοθεί το δάνειο προς την Ελλάδα, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο προσεχές διάστημα η Πολιτική ζωή θα κινηθεί αφενός μεν στην προετοιμασία της β’ φάσης εφαρμογής των μέτρων του ΔΝΤ, αφετέρου δε στο έργο της προετοιμασίας των Δημοτικών – Νομαρχιακών Εκλογών, οι οποίες εξ’ αντικειμένου θα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των Κομμάτων – ακόμη και αν η πλειοψηφία των πολιτών αδιαφορεί πλήρως για όσα ετοιμάζουν για λογαριασμό της τα Κόμματα.

Όμως είναι χαρακτηριστικό ότι εναντίον της ΤΡΟΪΚΑΣ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ δεν κινείται μόνο η πλειοψηφία του Λαού, αλλά αρχίζει να κινείται και η πλειοψηφία του Κυβερνητικού Τύπου, που κάθε μέρα και πιο πολύ βρίσκει «αμαρτίες και αστοχίες» ή και γκάφες …. ψέματα και «τούμπες», στις ενέργειες των εκπροσώπων της ΤΡΟΪΚΑΣ και του ΔΝΤ κατά την εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι όλα τα παραπάνω «διανθίζονται» επίμονα και σταθερά με άφθονη φιλολογία για Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και Ανασύνταξη της Εξουσίας, η οποία από όλους πια ομολογείται, ότι δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και εντελώς ανίκανη να τις αντιμετωπίσει δημιουργικά και κατά τρόπο ελπιδοφόρο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις πολιτικο – οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, επανήλθαν αμέσως μετά από την πρώτη στιγμή της «νέας περιόδου», για να υπενθυμίσουν την κριτική, που μέχρι τώρα έχουν ασκήσει κατά της ΤΡΟΪΚΑΣ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αλλά και την «Πολεμική» που αναπτύσσουν στα πολλά και διάφορα σημεία των ανθρώπων του «Μηχανισμού της ΤΡΟΪΚΑΣ» και των μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, που επιχειρείται να ληφθούν, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του Προγράμματος Εφαρμογής των Μέτρων.

Όμως οι πιο πάνω Πολιτικοί Παρατηρητές, ιδιαίτερα στέκουν αντίθετοι με την «Επιχείρηση Ξεπουλήματος» της Κρατικής Περιουσίας ή της περιουσίας των Οργανισμών Δημόσιας Διαχείρισης, που περιλαμβάνεται στα μέτρα εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, δεδομένου ότι ξένα και ντόπια «αφεντικά» επιχειρούν με αυτό τον τρόπο τον πλήρη και ολοκληρωτικό αφοπλισμό του Κρατικού Μηχανισμού, για τον πλουτισμό και την ωφέλεια ύποπτων και κερδοσκοπικών Ιδιωτικοποιήσεων, άγνωστων «αφεντικών».

Advertisements