Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των ΒΑΣΕΩΝ…..

Η ΠΑΙΔΕΙΑ του 2010 ……ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ

… ΕΔΕΙΞΑΝ ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ δεν ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τη ΒΑΣΗ!!!

…. και ΤΩΡΑ τι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ????

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Η ανακοίνωση των βάσεων για όλα τα Τμήματα ΑΕΙ – ΤΕΙ παρά την ανοδική πορεία που είχαν οι βάσεις στα 3/5 των Σχολών σημείωσε …. την καθοδική πορεία της Παιδείας.

Το πρωτοφανές χάσμα ανάμεσα στην βαθμολογία που συγκέντρωσε ο πρώτος, που εισάγετε φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την βαθμολογία του τελευταίου εισακτέου, που έδωσε η ανακοίνωση των βάσεων, υπογραμμίζει τη συνολική …. αποτυχία των ρυθμίσεων, που έχουν επικρατήσει στο σημερινό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανεπάρκεια του να απαντήσει στις αυξημένες ανάγκες των σημερινών εποχών να ανοίγουν οι πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους άξιους για αυτή, αλλά να μην είναι ανόητα επιεικής για όλους όσους θα μπορούν να βρουν στάδιο ευδοκίμησης με άλλους τρόπους.

Τα σημερινά αποτελέσματα των βάσεων έδειξαν ότι ο πρώτος άγγιξε το απόλυτο άριστα, ενώ ο τελευταίος το απόλυτο τίποτε (ίσο με το πλην -10).
Αλλά η εγκληματική κατάργηση της βάσης του 10 του έδωσε εισιτήριο για την Ανώτατη Παιδεία, ενώ δεν επιβεβαίωσε την ελάχιστη έστω δυνατότητά του να φτάσει μέχρι εκεί.
Δηλαδή συνολικό αποτέλεσμα για τα κάτω της βάσης άτομα ίσο με το πλην (-).

Οι πρωτοφανείς αδυναμίες του συστήματος των εξετάσεων οδήγησαν τους υπεύθυνους Υπουργούς να ψελλίσουν κάτι ακατανόητα σε σχέση με ένα νέο σύστημα εξετάσεων (που οι ίδιοι σήμερα δεν το γνωρίζουν), για το οποίο όμως θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο υπάρχον αμέσως, αλλά ολόκληρο θα είναι έτοιμο το 2013.

Το τελικό συμπέρασμα από την ανακοίνωση των βάσεων για όλα τα Τμήματα ΑΕΙ – ΤΕΙ είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας ήταν ανέτοιμο για το ράπισμα που δέχτηκε από τα αποτελέσματα των ανακοινώσεων για τις βάσεις, αλλά και είναι πλήρως ανέτοιμο για τα μέτρα ,που πρέπει να παρθούν, προκειμένου να υπάρξει κάποτε απάντηση στο σημερινό αποτυχημένο σύστημα, για το οποίο αρχίζουν να ψελλίζουν κάποιοι “σχέδιο στα τυφλά”, που θα βασίζεται στο Εθνικό Απολυτήριο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούσαν, ότι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε όλο το φαινόμενο και τα γεγονότα που το αφορούν, είναι η κατάπληξη που δείχνει να δοκιμάζει η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, από τα αποτελέσματα των βάσεων, που όλοι γνώριζαν ότι λίγο – πολύ θα εμφανίσουν την παρόμοια εικόνα με αυτή που τελικά προέκυψε, αφού κανένας δεν αγνοεί τα απαράδεκτα επίπεδα, στα οποία κινείται η σημερινή Εθνική Παιδεία και συνεπώς, δεν δικαιολογείται η Κυβέρνηση να εμφανίζεται “θορυβημένη” από τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των βάσεων.


Όμως το ίδιο αν όχι περισσότερο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι συλλαμβάνεται πλήρως ανέτοιμη για όσα αποδείχθηκαν μέσα από τις εξετάσεις για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ και τον τρόπο αντιμετώπισης της δραματικής κατάστασης στην Παιδεία, αφού παρά τα όσα σημειώθηκαν δεν είναι καν πλήρως έτοιμη για τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ή την καταφυγή σε ένα άλλο σύστημα επιλογής, το οποίο ολοκληρωμένα και ικανοποιητικά να μπορεί να βάλει το πρόβλημα της Παιδείας και της εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια υγιή βάση, ικανή να ανταποκριθεί στις σημερινές αυξημένες ανάγκες μιας προηγμένης και ρωμαλέας Ελληνικής Παιδείας, όπως συνέβη κατά την Μεταπολίτευση και από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (με Υπουργό Παιδείας τον Ελευθέριο Βερυβάκη) το 1981, του οποίου την ανορθωτική και ευεργετική επίδραση πλείστα όσα δημοσιεύματα – μεταξύ των οποίων και το αμέσως προηγούμενο – επιδιώκουν με όλους τους τρόπους να ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ και να ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!!!

Advertisements