Παραμονές μιας νέας «κυοφορίας» αποφάσεων …..

12 παρά ‘1 για ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

…. για καταστάσεις και πρόσωπα, που αποφασίζουν!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Με την είσοδο στον Σεπτέμβριο 2010 εξαντλήθηκε το περιθώριο μελέτης και προετοιμασίας, που είχε η Κυβέρνηση για την νέα περίοδο Διακυβέρνησης από τη σημερινή Κυβερνητική πλειοψηφία.

– Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010
– Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2010
– Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ή ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
– ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 και
– Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΩΝ και ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΩΝ σε ΠΡΟΣΩΠΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που θα πρέπει να ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ίσως και άλλες ανάγκες και αιτίες ….

…οδηγούν μαθηματικά σε μια σειρά από Κυβερνητικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εξελιχθούν στα επόμενα 24ωρα.

Από όλα όσα έχουν μέχρι της στιγμής μεσολαβήσει και έχουν γίνει γνωστά, ο Πρωθυπουργός κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας και διαμόρφωσης του Μαξίμου σε ………. ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ.

Όμως το είδος του Ελληνικού «Λευκού Οίκου» που τελικά θα δώσουν οι ΑΛΛΑΓΕΣ του Πρωθυπουργού είναι άγνωστο και κινείται μέχρι της στιγμής σε πολλές εκδοχές.

Το πιθανότερο είναι το σχήμα να περιλαμβάνει:

1) τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
2) ένα Υπουργό Προεδρίας
3) ένα στενό κύκλο Υπουργών – μια mini Κυβερνητική Επιτροπή
4) αναρίθμητους Συμβούλους
5) διάφορους παρατρεχάμενους, που παριστάνουν το «παραγέμισμα» του Πρωθυπουργικού think tank
6) τους Ξένους Συμβούλους του Πρωθυπουργού – κατά το πρότυπο των Βαυαρών Συμβούλων της Αντιβασιλείας του Όθωνα
7) οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί ότι θα βοηθήσει τον Πρωθυπουργό στο έργο του.

Για όλα αυτά, ενδεχομένως και άλλα πολλά οι Κυβερνητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα εκείνες του Πρωθυπουργού θα δώσουν απαντήσεις τις τελευταίες ώρες και μέρες της τρέχουσας εβδομάδας και την επόμενη εβδομάδα.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, σημειώνουν με ιδιαίτερη υπογράμμιση, την «πολιτική γόμωση» της στιγμής, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά μετά τις τελευταίες εκλογές, που όλοι «παρασκευάζονται» – από την αρχή Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου – για την εκδήλωση θέσεων σε πολλά και διάφορα θέματα, που είτε άμεσα ή έμμεσα τους αφορούν, είτε άμεσα ή έμμεσα θα κληθούν να εκφράσουν γνώμη με λόγο και ψήφο και για αυτό όλοι ανεξαίρετα αισθάνονται ότι πλησιάζουν οι ώρες και οι μέρες για αποφάσεις, που ίσως αποτελούν «καμπή» στη ζωή τους.
Βέβαια μεγαλύτερο και εντονότερο ενδιαφέρον έχουν όσοι θα κληθούν να επωμιστούν προσωπικά κάποιου τύπου ευθύνη. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και οι άλλοι – και ο τελευταίος από όσους ανήκουν απλά και μόνο στον Ελληνικό Λαό – δεν θα έχουν τον πειρασμό και την ευκαιρία να εκδηλωθούν για όλα όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα – από τις τελευταίες Πολιτικές Εκλογές μέχρι σήμερα για όλα όσα σημειώνονται και τους αφορούν.
Αυτός είναι ο λόγος που ο «πολιτικός ηλεκτρισμός», ώρα με την ώρα και μέρα με τη μέρα αυξάνεται και δημιουργεί σημαντικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που επίκεινται και οι οποίες θα αφήσουν την «σφραγίδα» τους στις επόμενες εξελίξεις.

Advertisements