Η ΔΕΘ ξεκίνησε με το Υπουργικό Συμβούλιο και τις Διαδηλώσεις…

Η ΔΕΘ 2010 ΞΕΚΙΝΗΣΕ από το ΛΙΜΑΝΙ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

…προκειμένου να κταλήξει – χωρίς παροχές – σε υποσχέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Η Μετασχηματισμένη Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησε την πρώτη Συνεδρίασή της στην Συμπρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης, οιονεί εγκαινιάζοντας την ΔΕΘ 2010, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε την πρώτη Συνεδρίαση του Νέου Υπουργικού Συμβουλίου – που ο Πρωθυπουργός επιθυμούσε να πάρει «θεατρικό χαρακτήρα» και πάγκοινη θέα και πρόσβαση προς ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος.

«Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας, να βγάλουμε την χώρα από την κρίση». Και πρόσθεσε ότι: «επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Μετά από ένα σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της Κυβερνήσεως των πρώτων 11 μηνών, όπου όπως είπε «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια», συνέχισε με το νέο σύνθημα «και τώρα στόχος είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα», ρίχνοντας για πρώτη φορά το σύνθημα για το πέρασμα στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Και συνέχισε απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς του και καλώντας τους να μη ταυτίζονται με το Υπουργείο τους, αλλά με τα προβλήματα των πολιτών για να τονίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνούν, ότι είναι «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ στην ΕΞΟΥΣΙΑ».

Ταυτόχρονα εξήγγειλε τη λειτουργία δύο διυπουργικών επιτροπών, την πρώτη για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την άλλη για θέματα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ».

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμάνι, ενώ εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία.

Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης εξάλλου, προέβησαν σε δηλώσεις για την ευθεία αντίκρουση όσων θεμάτων το Υπουργικό Συμβούλιο και οι Υπουργοί εξήγγειλαν, ενώ οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε δηλώσεις για όσα οι αντίστοιχοι, κατά χώρο, Υπουργοί (π.χ. Δημήτρης Ρέππας για την εξυγίανση του ΟΣΕ, η Τίνα Μπιρμπίλη για τα έργα της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ), είχαν θίξει και είχαν εξαγγείλει.

Με την ολοκλήρωση της «παράστασης» του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου νωρίς το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2010, ημέρας Παρασκευής, η ΔΕΘ ετοιμαζόταν για να προχωρήσει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, στα συμβατικά εγκαίνια της ΔΕΘ 2010, που θα κηρύσσονταν το πρωί της επομένης.

Advertisements