Τι ακριβώς συμβαίνει με το Δημόσιο…..

“ΠΕΡΑΙΩΣΗ” ή ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ της ΜΕΓΑΛΟ – ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ???

… μαζεύει χρήματα ή κάνει δωρεές σε “απατεώνες”???

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής


Τα χαρακτηριστικά της περίφημης (τελευταίας ???) περαίωσης, της σημερινής Κυβέρνησης – για τους περισσότερους επικριτές της – ήταν η μεγάλη αδικία, που συνιστά κάθε τέτοια μέθοδος σε βάρος των καλών και ευπειθών πολιτών, που συμμορφώνονται με τους φορολογικούς νόμους. Όμως όπως φαίνεται η παρούσα περαίωση αποτελεί και σκανδαλώδη παρέμβαση υπέρ των «μεγαλο – φοροφυγάδων», αφού δια τροπολογίας εντάσσονται στη ρύθμιση και εταιρίες με τζίρο πάνω από 20 εκ. € ή εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, εφόσον βρίσκονται στο στάδιο του συμβιβασμού.

Βέβαια αρκετοί Βουλευτές από όλα τα Κόμματα – σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – επέκριναν την καταφυγή της Κυβέρνησης στην περαίωση. Σαν όχι μόνο «Δημοσιονομική ανορθοδοξία», αλλά και “διδασκαλία πλήρους απειθαρχίας” στους φορολογικούς Νόμους, που αργά ή γρήγορα θα τους διαδεχθούν μέθοδοι αμνηστίας, συγνώμης και απόσβεσης των χρεών προς το Δημόσιο. Μάλιστα μερικοί θυμήθηκαν ότι παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ αναθεμάτιζε αυτή την μέθοδο και βρήκαν «παράβαση υποσχέσεων».

Όμως όπως είπαν μερικοί «ανάγκα και Θεοί πείθονται», ιδιαίτερα σε εποχές, όπου Θεοί και ΄Ανθρωποι… «κυνηγούν» το χρήμα. Αλλά αυτό που τελικά «εξευτέλισε» την περαίωση για την παρούσα Κυβέρνηση, είναι ότι δεν είχε κανένα δισταγμό για να προχωρήσει την τελευταία στιγμή και σε αυτό που κανένας δεν θα’ πρεπε να σκεφθεί σε σχέση με υποθέσεις, οι οποίες είναι αφενός μεν των “Μεγαθηρίων του Χρήματος και του Πλούτου”, αφετέρου δε βρίσκονται στο στάδιο του Συμβιβασμού. Και όμως έγινε!!!

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, δεν έχουν καμιά δυσκολία να πουν ότι η περαίωση αυτής της μορφής και αυτής της κατηγορίας είναι «ντροπή» και συγκροτεί λόγο περαιτέρω έρευνας για το τι και γιατί τελικά την ενέπνευσε και την επέβαλλε στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε την τελευταία στιγμή με τροπολογία να ενταχθεί στο Νομοσχέδιο της περαίωσης. Είναι χαρακτηριστικό το κομμάτι μιας καταγγελίας, που έγινε σε ευρεία συνέντευξη τύπου εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων (στην οποία συμμετείχαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών – Εμπόρων Ελλάδας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων, οι Κατασκευαστικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις, η Οδοντιατρική Ομοσπονδία, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι κ.ά.) , που επεσήμαναν ότι τόσο το ύψος της πρώτης δόσης για την περαίωση, όσο και ο αριθμός των δόσεων είναι τέτοιος, που εξυπηρετούνται οι “μεγαλο – απατεώνες”, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στην συνέντευξη τύπου.

Οι πολιτικοί παρατηρητές συμπερασματικά παρατηρούσαν, ότι αν πρόκειται η Κυβέρνηση να προχωρεί σε πράξεις τέτοιου “ήθους”, να γνωρίζει από τώρα ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες από τα «ωκεάνια κύματα» που θα ξεσηκώσει η αυτού του τύπου φιλοσοφία της.