Η νέα ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ θα καταπιαστεί ……

ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

… με την Ελληνική Οικονομική «φούσκα» και τα “Greek Statistics” !!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της Χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και μέσα στο τρέχον έτος σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που μεταξύ άλλων θα αξιολογήσει και επενδυτικούς Οίκους, όπως η GOLDMAN SACHS.

Εξάλλου δεν πρέπει να λησμονείται ότι και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητούσε και συζητούσε τον τελευταίο καιρό, Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. Συνεπώς η συνάντηση των δύο μεγαλυτέρων Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι βέβαιη.

Έτσι η μόνη διαφορά ανάμεσα στους δυο πολιτικούς Αρχηγούς είναι η περίοδος από την οποία θα αρχίσει η έρευνα για τα ελλείμματα και τα χρέη – μέσα σ’ αυτά και το από πότε και από ποιους εφευρέθηκαν τα Ελληνικά «κόλπα» της «Δημιουργικής Λογιστικής», ένα τμήμα των οποίων τα «Greek Statistics», που στάλθηκαν στην Ευρώπη – προκειμένου να αποκτήσουν όλοι πεποίθηση του τι έχει γίνει και γιατί στην Ελληνική Οικονομία.

Οπωσδήποτε από όσα έχουν προαναφερθεί γίνεται σαφές, ότι στην περίπτωση που θα «στηθεί» Εξεταστική Επιτροπή, θα ερευνηθούν περίοδοι περασμένων Πρωθυπουργών, όπως ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής, από τις έρευνες της Βουλής.

Οι ευθύνες του Σημίτη για το Δημοσιονομικό «κατάντημα» της Χώρας, που χρωματίστηκαν κατάλληλα από καταιγίδα δημοσιευμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, για το μεγάλο κόλπο του «Τοκογλυφικού Ιερατείου» της GOLDMAN SACHS, που συνέργησε με τα «swaps» στην τεχνητή εμφάνιση μειωμένου χρέους στην Ελληνική Οικονομία για τις αντίστοιχες περιόδους, θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο, και είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θα χαριστεί στις πιο πάνω μεθοδεύσεις, αφού έχουν ήδη καταδικαστεί από την Commission (Εurostat), αλλά και από εκθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), που από την πλευρά της ερευνά το ρόλο των επενδυτικών κολοσσών, που συμμετείχαν στην Ελληνική «φούσκα».

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούσαν ότι οι σημερινοί Πολιτικοί Αρχηγοί, ο καθένας τους για τους δικούς του λόγους, ήθελαν και θέλουν Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, γιατί θεωρούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα λυθούν τα χέρια τους απέναντι όχι μόνο στα όργανα της Διεθνούς Κοινότητας, αλλά και στην Ελληνική κοινή γνώμη, αλλά ακόμη και απέναντι στους εσωκομματικούς τους αντιπάλους και διεκδικητές θέσεων και ρόλων.

Μετά συνεπώς την πιο πάνω εξέλιξη θα πρέπει όλοι να αναμένουν την αποθέωση των εσωκομματικών «μαχαιρωμάτων», στην προσεχή περίοδο, που θα βοηθήσει και θα επισπεύσει εξελίξεις προς τις οποίες θα οδεύσει η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, αφού συνεχίζεται ο «εμφύλιος εντός των Κομμάτων», αλλά και ο Κομματικός «πόλεμος» μεταξύ των παραδοσιακών αντιπάλων, χωρίς να διακρίνεται ούτε ίχνος συναίνεσης, αλλά επίσης ούτε ίχνος Εθνικής συνεννόησης.

Advertisements