Ο «Δράκος» του Πεκίνου μέσω Πειραιά….

Ο πόλεμος της Αθήνας για την Κρίση θα΄χει πια ..

«ΣΥΝ ΧΕΙΡΑ ΑΘΗΝΑΣ και ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΑΣ»

… θέλει να φτάσει στις Βρυξέλλες!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ίσως από σήμερα η Κυβέρνηση θα μπορεί να υπολογίζει σε κάποιο βαθμό, ότι κάποιες από τις αποφάσεις της θα μπορεί να πραγματοποιηθούν στη βάση του «Συν χείρα Αθήνας και χείρα Κίνας».

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο έδειξε με λόγια και έργα, ότι ο Πειραιάς θα μπορούσε με συνεργασία Αθήνας – Πεκίνου, να γίνει για την Κίνα η νέα «πύλη» της πατρίδας της για την Ευρώπη – μέσω του λιμανιού του Πειραιά και με στρατηγικό σταθμό το Θριάσιο Πεδίο.

Ως αντάλλαγμα πρόσφερε 11 Οικονομικές Συμφωνίες, που υπεγράφησαν στην Αθήνα.

Το σημαντικότερο σημείο για την Ελληνική Οικονομία της διήμερης παρουσίας του στην Ελληνική Πρωτεύουσα, ήταν η δήλωση του Γ. Τζιαμπάο, ότι η Χώρα του θα αγοράσει Ελληνικά Ομόλογα – όταν εκδοθούν – και θα κρατήσει αυτά που έχει.

Από τις συμφωνίες ξεχωρίζουν ο διπλασιασμός των Εισαγωγών – Εξαγωγών, η αύξηση των Κινεζικών Επενδύσεων στο Λιμάνι του Πειραιά, η ενίσχυση με 5 δις $ των Ελλήνων Εφοπλιστών, για να ναυπηγούν τα πλοία τους στην Κίνα.

Όμως κανένας δε γελιέται για το λόγο που ο Πειραιάς είναι της σημαντικής Κινεζικής προτίμησης στην περιοχή.

Είναι ιδεώδης «πύλη» για την είσοδο της Κίνας στην Ε.Ε., πράγμα που αποτελεί σταθερό μείζονα στόχο του Κινεζικού «δράκοντα».

Εξάλλου ο Κινεζικός «τραπεζικός δράκος» ετοιμάζεται να εισβάλει δια της Ελλάδας στην Ε.Ε. και για αυτό πιθανολογείται, ότι η πρόταση για εγκατάσταση της China Development Bank (CDB), εξετάζεται θετικά από την Κινεζική πλευρά, μετά το ξεμπλοκάρισμα του έργου της ΤΡΕΝΟΣΕ για το Θριάσιο Πεδίο, που επιτρέπει και σε Τράπεζες εκτός Ε.Ε. να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό, για τη χρησιμοποίησή του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εμφάνιση της CDB στην Ελλάδα δυνητικά θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για επενδύσεις στη Χώρα μας, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κείνη την περίπτωση, η Αθήνα θα χρησιμοποιείτο ως έδρα των Κινέζων για δραστηριότητες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Βέβαια στο φυλλάδιο με τις προτάσεις της χώρας μας προς την Κίνα, εμπεριέχονται προτάσεις και για άλλες περιοχές και Ελληνικές παραθαλάσσιες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Βόλος κλπ.), για εγκατάσταση των Κινέζων και ανάπτυξη έργων, που θα υπηρετούσαν τους σκοπούς και τους προορισμούς των επενδύσεων.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούσαν ότι στην πιο πάνω περίπτωση των επενδύσεων που είναι δυνατόν να προέρχονται από την Κίνα, η επιτυχία των Ελληνικών πρωτοβουλιών είναι σημαντική και πρέπει να εγγραφεί στα θετικά της Κυβέρνησης.

Advertisements