Το «ΔΟΓΜΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ» περί ΔΙΠΛΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ και γιατί αυτό «ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΗΚΕ» τώρα!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Ο Χριστόφιας στην Αμερική στάθηκε προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα, την οποία δε δίστασε να προσβάλει βίαια, στον λόγο του στο Ίδρυμα Brookings της Ουάσιγκτον με τη θεωρία της «Διπλής Εισβολής» στην Κύπρο από τις «Μητέρες Πατρίδες» (Ελλάδα – Τουρκία).

Οι αντιδράσεις από όλο το φάσμα των Κομμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού – πλην του δικού του – δεν του μετέβαλαν τη στάση και ουσιαστικά μέρες μετά από αυτή τη ψευδή και αδιανόητη θέση, που στρέφεται κατά της Ελλάδας και αμαυρώνει τη βοήθεια, που έχει παράσχει αυτή προς το ΚΥΠΡΙΑΚΟ, η θέση του παραμένει αναλλοίωτη και αδιάψευστη, γιατί δεν ήταν καθόλου «τυχαία» και συμπτωματική.

Αντίθετα απετέλεσε συνειδητή επιλογή και ως θέση και ως χρόνος και τόπος, δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο πιστεύει πως θα μπορέσει να φέρει κοντά την Τουρκική Εξουσία, των Ερντογάν – Νταβούτογλου σε μια Κυπριακή λύση, που τελικά θα αποδεχόταν η Άγκυρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου στην Κύπρο, εδώ και καιρό καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες από την ομάδα Χριστόφια και όσους είναι έτοιμοι να επαναφέρουν – ίσως και με χειρότερους όρους – το «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ», που απέρριψε πανηγυρικά ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Κυριακάτικη απογευματινή εφημερίδα των Αθηνών δημοσίευσε στις 3/10/2010 την είδηση «ότι στο τέλος Αυγούστου στο εξοχικό σπίτι στην Λευκωσία του Κύπριου δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη (πασίγνωστου και «σεσημασμένου» για τον Ανθελληνισμό του δημοσιογράφου της ομάδας Χριστόφια), έγινε μια σημαντική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν ο απεσταλμένος του Γ.Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ με τη γυναίκα του και 3 συμβούλους του, και διάφοροι Κύπριοι και Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου αναφέρθηκαν πολλά πράγματα, που σχετίζονται με τις προθέσεις και διαθέσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ και όπου δόθηκαν μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις και κυρίως προς τους Έλληνες και Τούρκους, τους οποίους προειδοποιούσε ότι αν δεν προχωρήσει μια συμφωνία μέχρι το Νοέμβριο ο Γ.Γραμματέας του ΟΗΕ θα χαρακτηρίσει «άλυτο» το ΚΥΠΡΙΑΚΟ και θα αποχωρήσει η Ειρηνευτική Δύναμη από την Κύπρο.

Βέβαια η απειλή αυτή του Ντάουνερ δεν είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει, γιατί όπως λέγεται θα μπλοκαριστεί από την Ρωσία, τη Γαλλία και την Κίνα.

Όμως εξαπολύθηκε προκειμένου όλοι να κάνουν ότι μπορούν, για να οδηγηθούν τα πράγματα σε συμβιβασμούς.

Μετά τα πιο πάνω εύκολη είναι η σύνδεση της τωρινής στάσης Χριστόφια με το κλίμα, που επικρατεί στους κόλπους του ΟΗΕ, που επείγεται να βρει μια λύση όπως – όπως, ανεξάρτητα από το αν αυτή θα μπορεί να λειτουργήσει και να αποδώσει καρπούς ή αυτή καθ’ εαυτή θα διαιωνίσει το «Κυπριακό καρκίνωμα» και μετά την όποια νέα Κυπριακή λύση.

Οι πολιτικοί που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούν ότι η κατάπτυστη ιστορική διαστροφή του Χριστόφια, σύμφωνα με την οποία η Ελληνική Μητέρα Πατρίδα πραγματοποίησε εισβολή στην Κύπρο – όπως το έπραξε ο Αττίλας το 1974 – και για αυτό θα πρέπει ο ΟΗΕ να φροντίσει για μια λύση υπέρ μιας Κύπρου, που δεν θα έχει πλέον καμιά σχέση με τον Ελληνισμό, θα μείνει στην Ιστορία σαν μια πράξη αποκήρυξης των δεσμών «μητέρας προς θυγατέρα» από τις πιο αποτρόπαιες του Παγκόσμιου Ιστορικού γίγνεσθαι.

Advertisements