Λέτε να αληθεύει;;; Εάν ναι…

ΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ!!!

…απίστευτο κι όμως αληθινό


Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης, τ. Υπουργός – Βουλευτής

Βόμβα μεγατόνων για την κρίση χρέους στην Ελλάδα έριξε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν εδώ και χρόνια για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και την επερχόμενη κρίση χρέους, αλλά δεν έκαναν τίποτα, γιατί αυτό βόλευε τα γαλλικά και τα γερμανικά συμφέροντα που κέρδιζαν στις πλάτες της χώρας.

Μεγαλύτερη βόμβα είναι ένα απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Γιούνκερ το οποίο μετέδωσε με τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο οποίο τόνισε πως «επιχείρησα να θέσω το θέμα και σε έναν Έλληνα Πρωθυπουργό», χωρίς να τον κατονομάσει και «έλαβα την απάντηση “κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα”».

Ο Γιούνκερ αποκάλυψε ότι «οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του χρόνου.

Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφτανε κάποια στιγμή γιατί Γερμανοί, Γάλλοι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ και εγώ ο ίδιος, συζητούσαμε τις προοπτικές αυτού που αποκαλούμε σήμερα ελληνική κρίση», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις παρατηρούσαν, ότι είναι πράγματι πρωτοφανές Πρωθυπουργός Χώρας, όπως η Ελλάς να σχολιάζει κατά αυτόν τον τρόπο τη χώρα του, ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό για αποστολή υπεράσπισης των συμφερόντων της. Και πρόσθεταν ότι μετά από μια τέτοια νοοτροπία και συμπεριφορά δεν είναι καθόλου περίεργο, πως τελικά η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να είναι σήμερα σε καθεστώς «εποπτείας και παρακολούθησης» από την ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ, που εφαρμόζουν στην περίπτωση της Ελλάδος προγράμματα “καθεστώτων υποτέλειας”, από τα οποία μάλιστα δεν προβλέπεται ταχεία απαγκίστρωση – ολωσδιόλου μάλιστα το αντίθετο. Αυτό που μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί είναι, ότι το πιο πάνω καθεστώς δεν πρόκειται να τερματιστεί με τη λήξη της τριετίας του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αλλά ολωσδιόλου το αντίθετο πρόκειται να συμβεί, δηλαδή μετά τη λήξη αυτής της 3ετίας, η παράταση αυτού του καθεστώτος να γίνει προκειμένου να συμπεριλάβει ίσως συνολικό διάστημα τουλάχιστο 8ετίας.

Advertisements