Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Παρά το γεγονός ότι  έμπειροι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ως δεδομένο και αναπόφευκτο το πολιτικό θερμόμετρο να υπερθερμανθεί μεταξύ ιδιαίτερα, των ηγετών των δύο κομμάτων εξουσίας, όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, εν τούτοις η πρωτοφανής παρέμβαση του Επίτιμου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη προβλημάτισε.

Η ευθεία καταγγελία του κ. Μητσοτάκη κατά Σαμαρά ως «λαϊκιστή» και η σκληρή απάντηση και κατηγορία του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. κατά του κ.Μητσοτάκη ως «ναυαγοσώστη» του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και συνακόλουθα του ΠΑΣΟΚ, εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματίζει το Εκλογικό Σώμα, το φίλα προσκείμενο, βασικά στη Ν.Δ.

Βεβαίως είναι γνωστή η διαμάχη των δύο πολιτικών, η οποία χρονολογείται εδώ και μία 20ετία. Και αντί να κοπάζει, όπως πίστευαν ορισμένοι, φαίνεται να εντείνεται. Αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η πάγια τακτική του κ. Μητσοτάκη να φθείρει τον κ. Σαμαρά θα αποβαίνει οσημέραι και εντονότερη. Και τούτο δια πολλαπλούς λόγους.

Α. Ο κ. Μητσοτάκης όταν επέστρεψε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ. και υπουργοποιήθηκε αισθάνθηκε ότι έχασε τη μάχη, όχι τον πόλεμο.

Β. Όταν η κα Μπακογιάννη ηττήθηκε από τον κ. Σαμαρά στην εσωκομματική αναμέτρηση για την Προεδρία της Ν.Δ. το «Μητσοτακαίϊκο» αισθάνθηκε ότι προδόθηκε  από τους Καραμανλικούς αλλά δεν συμβιβάστηκε ούτε κατέθεσε τα «όπλα».

Γ. Όταν η κα Μπακογιάννη διεγράφει από τη Ν.Δ. οι «Μητσοτακικοί» ένοιωσαν ότι «απελευθερώθηκαν» από την αποτυχημένη, την τελευταία εξαετία, Καραμανλική διακυβέρνηση. Απαλλάχθηκαν από τα «βαρίδια» της Καραμανλικής ηγετικής ομάδας, όπως διατείνονταν.

Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης περιμένει να καταφέρει το τελειωτικό πλήγμα κατά του κ. Σαμαρά με τη δημιουργία του νέου Κόμματος από την κα Μπακογιάννη. Όπου, αν μη τι άλλο, οι αποχωρήσεις που θα επιδιωχθούν από την Ν.Δ. σε στελεχιακό δυναμικό, θα συντελέσουν στον περιορισμό του κύκλου επιρροής της Ν.Δ. Και αυτό το λιγότερο δημιουργεί οργανωτικά, προϋποθέσεις μείωσης των δυνατοτήτων επιτυχίας της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. υπό τον κ. Σαμαρά. Αυτό ήδη απεικονίζεται με όσα συμβαίνουν στις προεκλογικές ζυμώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές,  όπου παρατηρούνται φαινόμενα αποσυσπείρωσης γύρω από τους υποψηφίους της Ν.Δ. σε βαθμό μη συγκρίσιμο, εν σχέσει με τα άλλα κόμματα, όπου και εκεί υπάρχουν από-συσπειρώσεις αλλά σε μικρότατες ποσοστιαίες αναλογίες.

Αυτά προς το παρόν, αλλά οι εξελίξεις αναμένεται να συνεχιστούν!!!

 

Α. Δ. Π.

 

Advertisements