Κάλλιο αργά παρά ποτέ….

Η ΕΝΕΣΗ για την ΑΝΕΡΓΙΑ

… γιατί ποτέ δεν είναι αργά, όταν πρόκειται για ΑΝΕΡΓΙΑ!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής


Μετά από πολυήμερες αναγγελίες για κάποια “ένεση” από το Κράτος, για την ανεργία που διογκώνεται, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε χθες Τρίτη (19-10-2010) κατά τη συνάντησή του με τους Κοινωνικούς Φορείς για την αντιμετώπιση της Κρίσης της Απασχόλησης, «ένεση» 2.5 χιλ. δις € για 667 χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την ΥΦΕΣΗ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε δράσεις για την επανένταξη των ανέργων και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, καθώς και σε κίνητρα για τους νέους και τις γυναίκες.

Στόχος, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός «είναι να χτυπήσουμε την ρίζα των προβλημάτων, διότι είχαμε σβησμένες τις μηχανές της Ανάπτυξης εδώ και πολύ καιρό».

Παράλληλα η Χώρα μας δεν φρόντισε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, ώστε μέσα από μια Βιώσιμη Οικονομία να αυξήσει τις θέσεις Εργασίας.

 

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, αντιπαρατηρούσαν ότι τα πιο πάνω προγράμματα είναι «πυροσβεστικά» και δεν είναι στην κυριολεξία προγράμματα περαιτέρω Ανάπτυξης, παρά ταύτα είναι καλοδεχούμενα.

Αλλά πρόσθεταν αυτό που σήμερα προέχει και σαν τέτοιο προβάλλει είναι το ερώτημα εάν και κατά πόσο τα πιο πάνω προγράμματα πραγματικά μέχρι τέλους θα διατηρηθούν και θα διαθέτουν καθ’ όλο αυτό το διάστημα τη χρηματοδότηση, αλλά και κατά πόσο θα διαθέτουν σωστό σχεδιασμό για τη σωστή απορρόφησή τους, έτσι ώστε να μην προεκταθεί και μεγαλώσει η ήδη καλπάζουσα ανεργία στους τομείς που σημειώνεται η παρέμβαση.

Advertisements