Η «ανίερη» Συμμαχία ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΝΑΤΟ …..

Προς «ΝΑΤΟ – ΠΟΙΗΣΗ» του ΑΙΓΑΙΟΥ????

….. “καταδιώκει” τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ από το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ???

 

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

 

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες (21-10-2010) ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, έπειτα από πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου.

 

Εξάλλου σήμερα θα ξανασυναντηθούν για να συνεχίσουν συνομιλίες Ελληνο-Τουρκικού ενδιαφέροντος, που διεξάγονται στο πλαίσιο της συνάντησης.

 

Στη συνάντηση των δύο η agenda δεν είναι γνωστή. Όμως όλοι γνωρίζουν ότι τα ζητήματα των Ελληνο – Τουρκικών Σχέσεων συζητούνται στο πλαίσιο των «διευρενητικών επαφών» – που βρίσκονται στον 41ο γύρο τους – προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο μπορούν να βρεθούν λύσεις αμοιβαίως αποδεκτές.

 

Εν τω μεταξύ χθες στα ΝΕΑ δημοσιεύτηκε ότι κατόπιν εντολής του Έλληνα Πρωθυπουργού, σταμάτησαν μυστικές Διπλωματικές διαπραγματεύσεις, που αφορούσαν την αναζήτηση και ενδεχομένως ανεύρεση ενός «κώδικα καλής συμπεριφοράς» των δύο πλευρών στο Αιγαίο, Τουρκικής έμπνευσης και πρωτοβουλίας, που θα βοηθούσε – έτσι υποστήριζαν οι Τούρκοι – τις δύο πλευρές στην αναζήτηση ΕΙΡΗΝΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σ’ αυτό το χώρο.

Επί τη ευκαιρία της αποκάλυψης αυτής της «μυστικής διαδικασίας» – η οποία επιβεβαιώθηκε επισήμως – έγινε γνωστό ότι η διαπραγμάτευση που επιχειρείται ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, οδηγούσε κατά αναπότρεπτη κατάληξη στην επιβεβαίωση των παραχωρήσεων προς την Τουρκία, που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς η παρούσα Κυβέρνηση να αντιδρά ακόμη και σήμερα. Βέβαια σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές και σχολιαστές των Ελληνο-Τουρκικών Σχέσεων βρισκόμαστε μπροστά σε ένα “καλά επεξεργασμένο σχέδιο” για την “Νατοποίηση ολόκληρου του Αιγαίου”, η οποία εν συνεχεία θα το “διχοτομήσει”, προκειμένου το Ανατολικό ήμισυ – μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό – να ανατεθεί στους Τούρκους, που θα κινούνται με “Νατοϊκό καπέλο”, προκειμένου να αποκρύπτουν τον Τούρκικο Ιμπεριαλισμό, που ονειρεύεται Οθωμανικά κατορθώματα και μεγαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στην Αθήνα βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Ρασμουσέν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ – Ε.Ε στις 19 και 20 Οκτωβρίου στη Λισαβόνα. Οι συζητήσεις ανάμεσα στο Γ.Γραμματέα του ΝΑΤΟ και σε Έλληνες Αξιωματούχους, αφορούσαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όμως δεν έθιξαν καθόλου τις Ελληνο – Τουρκικές “αψιμαχίες και συγκρούσεις” στο Αιγαίο, για τις οποίες ο κ. Ρασμουσέν πρόβαλε ότι αυτά εντάσσονται στις διμερείς σχέσεις, που σαν τέτοιες δεν έχουν δήθεν ” ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΗΛΙΚΙΟ”.

Όμως η Ελληνική Κυβέρνηση πραγματικά ουδόλως αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Ρασμουσέν, στο πρόβλημα της «Νατοποίησης του Αιγαίου», που με συμμαχία των Τούρκων ουσιαστικά αποκόπτεται από την Ελληνική Αεροπορική «ομπρέλα», που πάντα υπήρχε για τα Ελληνικά Νησιά που βρίσκονται στο Ανατολικότερο κομμάτι του Αιγαίου – μεταξύ Τουρκίας και 25ου Μεσημβρινού, στο μέσο περίπου του Αιγαίου, και το οποίο σήμερα βρίσκεται κάτω από ιδιόρρυθμο καθεστώς, δεδομένου ότι η ενάσκηση των Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων προς προστασία της αλυσίδας των Νησιών, ουσιαστικά παρεμποδίζεται από τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Τουρκίας, που παρεμβάλει τα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, όταν επιχειρείται από τη πλευρά της Ελλάδας να ξεδιπλώσει η Αντιαεροπορική”ομπρέλα” προστασίας των Ανατολικών Ελληνικών Νησιών.

 

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη Διεθνή Νομοθεσία η Ελλάδα έχει πλήρη τα Δικαιώματά της για την προστασία των Νησιών του Αιγαίου, που βρίσκονται στη λωρίδα μεταξύ 25ου Μεσημβρινού και Τουρκίας, όμως αυτό στην πράξη το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται, γιατί από το 2006 – όταν σημειώθηκε το δραματικό ατύχημα του ΗΛΙΑΚΗ στην Κάρπαθο και μετά – σιωπηλά αλλά σταθερά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις άλλαξαν Πολιτική και με συγκεκριμένες «σιωπηλές διαταγές», οι Ελληνικές αναχαιτήσεις περιορίστηκαν σε αριθμό και σε ποιότητα ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου (25ο παράλληλο και ανατολικότερα), ενώ αντιθέτως αυξήθηκαν οι Τουρκικές υπερπτήσεις σε Ελληνικά Νησιά, αμφισβητώντας εμπράκτως την Ελληνική Κυριαρχία επί αυτών.

 

Η ουσιαστική αλλαγή στάσης της Ελλάδας επήλθε όταν τον Αύγουστο του 2006 το ΝΑΤΟ – κάποιες εφημερίδες των Αθηνών επανειλημμένως έχουν αναφερθεί σ’ αυτό – με δύο διαταγές (SHAPE Aegean Islands Policy και Οperating Procedure) απαγόρευσε σε ελληνικά αεροσκάφη να πετούν υπεράνω ή να προσγειώνονται στα ακόλουθα νησιά : Λήμνο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο.

 

Η πιο πάνω κατάσταση διατηρείται μέχρι σήμερα, “φρουρός” δε της τήρησης της πιο πάνω “Νατοϊκής Ορθοδοξίας “έχουν αναλάβει να είναι τα Τουρκικά αεροπλάνα, τα οποία κάθε φορά που από την πλευρά των Ελληνικών αεροπλάνων επιχειρείται να συμβεί κάτι αντίθετο, επεμβαίνουν για να αναχαιτίσουν τα Ελληνικά εγχειρήματα, με το αιτιολογικό ότι παραβιάστηκαν οι εντολές του ΝΑΤΟ ή και ακόμη ότι δήθεν τα Ελληνικά μαχητικά παραβίασαν την Τούρκικη Κυριαρχία σε συγκερκριμένα Ελληνικά Νησιά.

Σ’ αυτή την τελευταία περίπτωση η Άγκυρα εκδίδει καταγγελτικές ανακοινώσεις κατά της Ελληνικής συμπεριφοράς, την οποία θεωρεί παράνομη, αν και αυτή κινείται εντός των ορίων της Ελληνικής Κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται κάτω από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλάσσης.

 

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, θεωρούν ασύλληπτο και εξωφρενικό από τη μια πλευρά η Κυβέρνηση να «διασαλπίζει» με όλες τις δυνάμεις εις τη διαπασών, ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ούτε «γρατζουνιά» στα Ελληνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα, όσα μας αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο ή το Δίκαιο της Θαλάσσης και από την άλλη να υποδέχεται «παθητικά» τον αφοπλισμό μέρους της Ελληνικής Επικράτειας, που έχει συντελεστεί από αυτού του είδους την “ανίερη συμμαχία Τουρκίας – ΝΑΤΟ”.

Οι πολιτικοί παρατηρητές μάλιστα σημειώνουν ότι αποτελεί “λάθος “ισοδύναμο “εγκλήματος ” να μην εκδηλώνεται ποτέ και με κανένα τρόπο η πλήρης αντίθεση του Έθνους ολόκληρου, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μια παρόμοια κατάσταση που επιδιώκει την «παράλυση» των Δικαιωμάτων Εθνικής Κυριαρχίας και την ενάσκηση από τα Όργανα του Κράτους όλων των Δικαιωμάτω Αμύνης και Προστασίας του Εθνικού χώρου, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο ή το Δίκαιο της Θαλάσσης κατά τρόπο πλήρη και αποτελεσματικό υπέρ των Ελλήνων και της Ελληνικής Κυριαρχίας στον Ελλαδικό Χώρο.

Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την Νατοϊκή Συμμαχία, που βρίσκεται στις παραμονές εγκρίσεως του νέου Δόγματος ΝΑΤΟ κατά την προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, όπου ένα παρόμοιο θέμα θα αποτελούσε αναμφισβήτητα άκρως ενδιαφέρον θέμα προς επίλυση, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν την αξιοποιεί με την ανάπτυξη πρωτοβουλίας για την επιδίωξη επιλύσεως της πιο πάνω Νατοϊκής εκκρεμότητας ή άλλως την προβολή veto μέχρις αποδοχής των Δίκαιων Δικαιωμάτων μας, που βρίσκονται στη ρίζα των Δικαιωμάτων Εθνικής Κυριαρχίας και υπερασπίσεως του Ελληνικού χώρου.

Οι Πολιτικοί παρατηρητές καταλήγουν ότι παρόμοια Δικαιώματα, που δεν ασκούνται από τις χώρες, που αδικούνται εξισώνουν τις υπεύθυνες Κυβερνήσεις προς τους εχθρούς του Έθνους και της Πατρίδας, εκτός εάν αποτελεί επιλογή των Εθνικών Κυβερνήσεων η παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και την Τουρκία.

Advertisements