Απίστευτο κι όμως αληθινό…..

 

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ «ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ»???

… με κορόνα – γράμματα την Εθνική Ακεραιότητα απέναντι στην Τουρκία!!!

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – τ. Υπουργός – Βουλευτής

Ενώ οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας – Τουρκίας διαβεβαιώνουν ότι οι διερευνητικές επαφές εντατικοποιούνται, έγκυρες πηγές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Άγκυρα αποκαλύπτουν, ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.

Διαρρέουν μάλιστα ότι η επίτευξη συμφωνίας μπορεί να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Η διαπραγμάτευση σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ακολουθεί το σχεδιασμό, που είχε συμφωνηθεί στην περίοδο 2002 – 2003 και επεκτείνεται σε σειρά αξιώσεων, τις οποίες η Τουρκία θέτει ως βασικά προαπαιτούμενα για μια κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση οι συνομιλίες δεν αφορούν στη σύνταξη συν – υποσχετικού για την παραπομπή της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο, αλλά στην ικανοποίηση αξιώσεων που εγείρει η Τουρκία, προκειμένου να δεχθεί την έναρξη σχετικού διαλόγου.

 


Την ίδια ώρα η Τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ, στις 22-10-2010 σημειώνει, ότι από τις 14 Οκτωβρίου 2010 τα Ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα Τουρκικά, όταν αυτά «αλωνίζουν» στο Αιγαίο.

 

Για το τι ακριβώς συμβαίνει σε σχέση με την πιο πάνω κατάσταση, ένα έγγραφο που σήμερα αποκαλύπτει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μας διαφωτίζει περισσότερο γιατί «σύμφωνα με το Ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαϊου 2009: ….. το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν φτάσει σε μάλλον επικίνδυνο σημείο, με τα Τουρκικά αεροσκάφη να υπερίπτανται των Ελληνικών νήσων, απέναντι των οποίων η Ελλάδα αντέδρασε με προσεκτικό και υπεύθυνο τρόπο. Στην πραγματικότητα με πλήρη υποχώρηση και εγκατάλειψη της προστασίας του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου. Επιπροσθέτως σε μια επιπλέον ένδειξη καλής θέλησης ?!, προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι Ελληνικές Αρχές επανεξέτασαν την πολιτική χαρακτηρισμού (σ.σ. των Τουρκικών αεροσκαφών), ως X- Ray (σ.σ. ύποπτα – εχθρικά) και έχουν προχωρήσει σε μια δήθεν λειτουργική λύση…». Στην πραγματικότητα με μια “ριψασπιδική” κίνηση πλήρους παράδοσης του Ελληνικού χώρου, αλλάζοντας πλήρως την αντιμετώπιση των Τουρκικών παραβιάσεων.

Κωδικός Χ – RAY

Σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται, η Πολεμική Αεροπορία χαρακτηρίζει – διευκρινίζει – τουλάχιστον μέχρι εκείνης της στιγμής – τα Τουρκικά μαχητικά με τον κωδικό X-RAY, που δηλώνει ότι τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται «ύποπτα – εχθρικά».

Λόγω αυτού του χαρακτηρισμού η πολεμική αεροπορία αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά, όταν αυτά προβαίνουν σε παραβιάσεις, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Ελληνικής Κυριαρχίας.

 

Με άλλα λόγια από το ως άνω χρονικό σημείο και μετά τα Τουρκικά μαχητικά δεν αναχαιτίζονται από την Ελληνική Αεροπορία.

Κατά το 2000 η Τουρκία είχε επιχειρήσει να πετύχει το πιο πάνω σημερινό αποτέλεσμα, αλλά τότε απέτυχε. Όμως μετά το 2009 – καταγράφεται το ως άνω γεγονός στην επιστολή της 13ης Μαϊου 2009 – πέτυχε το σκοπό της και έτσι τώρα, ιδιαίτερα μετά τις δυο εντολές – διαταγές ΝΑΤΟ του 2006 – με προηγούμενη εγγραφή μας στην ιστοσελίδα μας έχουμε αναφερθεί σ’ αυτές – με τις οποίες απαγορεύεται σε Ελληνικά μαχητικά να προσεγγίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πλησιέστερα των 6 ν.μ. και να προσγειώνονται σ’ αυτά – η Εθνική Επικράτεια από το πιο πάνω σημείο και ανατολικότερα μένει πλήρως ακάλυπτη και απροστάτευτη από την Ελληνική «αεροναυτική ομπρέλα» και συνεπώς, εγκαταλείπεται απροστάτευτη εις την διάθεση των Τούρκων.

 

Στην πραγματικότητα αυτές οι κινήσεις οδήγησαν και οδηγούν σε αμφισβήτηση της Ελληνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο, ενώ απειλούν ευθέως τα Ελληνικά Κυριαρχικά και Οικονομικά δικαιώματα και συμφέροντα επί της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) στο Αιγαίο.

 

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις, παρατηρούν ότι όλα αυτά τα οποία έρχονται σήμερα σε ευρύτερη γνώση των Ελλήνων, είναι πρωτοφανή και ασύλληπτα και ούτε λίγο, ούτε πολύ σημαίνει «παράδοση εκ των προτέρων -άνευ όρων στον εχθρό», χωρίς καν διαπραγμάτευση για δικές του παραχωρήσεις, έστω εκ των υπολειμμάτων της πατρώας γης, που μένει στη διάθεση των πατρογονικών απελευθερωτικών κινήσεων, κατά τις εποχές των Ελληνικών Απελευθερωτικών Αγώνων.


Οι πολιτικοί παρατηρητές καταλήγοντας επισημαίνουν ότι παρόμοια παιχνίδια στο όνομα του “κατευνασμο” απέναντι στην επιθετικότητα του “γείτονα’, ισοδυναμούν με εγκατάλειψη ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!

Advertisements