Το Πρωθυπουργικό «πάρτα όλα – δώστα όλα»…..

Το «ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ» του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ για τις ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ «άναψε φωτιές» στον ΤΟΠΟ

Η επόμενη μέρα των ΕΚΛΟΓΩΝ

….. ολέθριο «αυτογκόλ» ή μόνο «θεμέλιος λίθος» διχασμού????

Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής

Κλίμα μετωπικής σύγκρουσης Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης (Αξιωματικής και μη), διαμόρφωσε η συνέντευξη Παπανδρέου με το δίλημμα που έθεσε για πολιτική ψήφο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ή προσφυγή ξανά στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Το «παιχνίδι» Παπανδρέου «δώστα όλα – πάρτα όλα», έδωσε το σύνθημα ολοκληρωτικού αγώνα σε όλες τις πολιτικές ομάδες και παρέες, κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ενεργοποιούνται υπέρ ή κατά και να διχάζονται με βάση το Μνημόνιο και την αποδοχή ή όχι της Τρόϊκα και των περιορισμών της. Ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στον αντιπολιτευόμενο τύπο να μιλήσει για την αρχή του τέλους της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

΄Ομως το Κυβερνητικό “στρατόπεδο” αυτοστιγμεί ενεργοποιήθηκε.
Ήδη από την ίδια στιγμή πολλά από τα κορυφαία Κυβερνητικά στελέχη – που μέχρι τώρα δεν είχαν εμφανιστεί στον αγώνα – ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης, κρούοντας «τον κώδωνα του κινδύνου» και επεσημαίνοντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας οδηγεί σε αποσταθεροποίηση τη Χώρα.
Από μια άλλη οπτική γωνία το παρόμοιο φαινόμενο της ολοκληρωτικής μετωπικής σύγκρουσης θα χρησιμεύσει σε πάμπολους από τους «άχρηστους, επιβλαβείς και ανήθικους» υποψήφιους, που κατοικοέδρευαν στα «μπάζα» των Κομμάτων, να το «παίξουν» τοπικοί Ηγέτες, και έτσι εκτός των λοιπών να φορτωθεί η Ελληνική Δημόσια ζωή ότι πιο καταστροφικό για το Δημόσιο Βίο θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να εφευρεθεί και το οποίο ενδημεί στις “χωματερές” των Κομματικών αποθεμάτων για τις έκτακτες Κομματικές ανάγκες.

Βέβαια σύμφωνα με μια τουλάχιστον άλλη εκδοχή, ο Πρωθυπουργός με το πιο πάνω παιχνίδι του, προχώρησε σε κίνηση «αυτογκόλ», γιατί πάμπολοι από τους Έλληνες πολίτες, που αλλιώτικα θα προσερχόντουσαν «αφανάτιστα» για να διαλέξουν το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη της περιοχής, που θα προτιμούσαν, θα «καταπλεύσουν στην κάλπη», για να καταδικάσουν ή να επαινέσουν την Τρόϊκα και το Μνημόνιο και τους προσωπικούς χειρισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, γύρω από τα πιο πάνω θέματα, που έλαβαν χώρα στην αρχή της Κρίσης.
Αλλά κάτι παρόμοιο – εξόχως διχαστικό, εγωϊστικό και αντιδημοκρατικό – είναι ότι πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί σε παρόμοια στιγμή μεγάλων κινδύνων για ότι συνδέεται με τα Ύψιστα συμφέροντα του Έθνους και του Λαού στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό.

Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις και οι οποίοι ευθύς εξαρχής είχαν ταχθεί υπέρ της Αυτονομίας και Αυτοδυναμίας της Αυτοδιοικητικής ψήφου, καταδικάζοντας τα εφευρήματα των τάχα Δημοψηφισμάτων για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ή το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αναφερόμενοι στην τελευταία εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων, αδίστακτα και αδιάστικτα κατηγορούν την πιο πάνω εξέλιξη, που αφενός μεν θα υπονομεύσει και θα «ανατινάξει» την Εθνική Ομοψυχία, οδηγώντας σε πραγματικό διχασμό και φανατισμό τα αντίπαλα στρατόπεδα, αφετέρου δε θα επιδεινώσει σε ώρες ανάγκης για Εθνική Ομοψυχία την Εθνική Λαϊκή Συνοχή, από την οποία δεν θα μείνει τίποτε όρθιο με άλλα λόγια «λίθος επί λίθου».
Η ολοκληρωτική πολιτικοποίηση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και ο διχασμός και τεμαχισμός του Εθνικού Λαϊκού Σώματος, σε Μνημονιακούς και Αντι – Μνημονιακούς, αποτελεί ολέθρια πολιτική εξέλιξη για την οποία μεγάλη ευθύνη φέρει ο Κομματικός Κόσμος της Χώρας, που οδηγεί τα πράγματα σε παρόμοιες καταστάσεις.